ATP: Mari "nišani" Rafu

Škot Endi Mari veruje da bi mogao da nanese novi poraz Rafaelu Nadalu ukoliko se dva tenisera sastanu na Australijen openu, prvom Gren slemu sezone.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Ponedeljak, 05.01.2009.

12:01

Default images

Mari je, posle pet poraza, Nadala prvi put savladao u polufinalu US Opena, ali je i na početku 2009. na egzibicionom turniru u Abu Dabiju uspeo da trijumfuje 2:1 u setovima samo dan pošto je savladao i Rodžera Federera. "Kad budemo igrali na Ozi Openu, znam da ću moći da ga savladam, iako će biti tesno", rekao je Mari.

"Prošla pobeda mi je bila idealan način da započnem sezonu. Bio je to dug i naporan meč, i uopšte nije imao karakter egzibicionog. Sada sam samouveren zbog svoje kondicije i načina na koji igram. Svaki meč sa Nadalom je težak meč, i nema sumnje da moram da igram najbolje što mogu ako želim da ga pobedim", dodao je Škot.

Mari će, sa Nadalom i Federerom, učestvovati na ATP turniru u Dohi, koji im služi kao priprema pred Ozi Open.

Sa druge strane, Nadal, koji je propustio Masters Kup u Šangajui i finale Dejvis kupa zbog povrede kolena, srećan je što se potpuno oporavio, i što je ponovo u mogućnosti da igra na vrhunskom nivou.

"Ovaj meč je bio odličan test za moje koleno, bila su to dva sata i 45 minuta kvalitetnog tenisa, i osećam se odlično".

Španac smatra da je Mari jedan od najboljih tenisera današnjice.

"Krajem prošle godine je bio sjajan, i vidi se da i sada odlično igra. Sigurno je među favoritima u Australiji", dodao je svetski broj jedan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: