Partizan šampion za zelenim stolom

Rvački klub Partizan proglašen je za šampiona Srbije, odlukom Upravnog odbora Rvačkog saveza Srbije.

Izvor: B92

Sreda, 24.12.2008.

12:18

Default images

Na taj način rešen je spor nastao na plej-ofu prvenstva Srbije, kada su takmičari tri od četiri timova učesnika bili pozitivni na doping testu. Pobednik plej-ofa bio je Spartak, ali je Upravni odbor saveza zbog doping skandala odlučio da poništi rezultate finalnog takmičenja. Subotičanima je oduzeta titula, a za šampiona je proglašen Partizan, tim koji je bio najuspešniji u ligaškom delu takmičenja.

Podsetimo, nakon takmičenja u plej-ofu, održanog prošlog meseca, utvrđeno je da su Danilo Bosnić (Spartak), Miloš Kesić (Partizan) i Perica Dimitrijević (Radnički Kragujevac) bili pozitivni na doping kontroli i da je u uzorku njihovog urina ustanovljeno prisustvo zabranjenih supstanci. Bosnić je bio pozitivan na metabolite kokaina i marihuane, Kesić na marihuanu, dok je kod Dimitrijevića na kontroli van takmičenja utvrđeno prisustvo klenbuterola i furosemida.

U odbranu Partizana izneta je činjenica da Miloš Kesić, jedan od pozitivnih na doping testu, nije bio aktivan učesnik plej-ofa.

Jedini tim koji je bio ‘čist’, branilac titule Proleter, poražen je u finalu od Spartaka, sa 5:2.

Iz Rvačkog saveza je saopšteno da nije bilo vremena da se na drugačiji način reši pitanje pobednika, odnosno da zbog praznika i priprema reprezentacije nije bilo vremena da se ponovo održi plej-of, a za takmičare pozitivne na doping testu najavljene su kazne.

Odlukom Upravnog odbora Rvačkog saveza Srbije poništena je nedavno doneta odluka Liga odbora da rezultati plej-ofa ostanu na snazi i da Spartak zadrži šampionsku titulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: