Nula na 'Gudisonu', Teri pocrveneo

Fudbaleri Evertona i Čelsija igrali su nerešeno, 0:0, u poslednjoj utakmici 18. kola engleske Premijer lige.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.12.2008.

23:33

Default images

Ekipa Luisa Felipea Skolarija je tako propustila priliku da eventualnom pobedom dođe na čelo tabele, i sada ima bod manje od prvoplasiranog Liverpula. Čelsi je meč na „Gudisonu“ završio sa desetoricom pošto je kapiten ekipe Džon Teri u 35. minutu dobio crveni karton zbog preoštrog starta nad Leonom Osmanom.

Reprezentativac Srbije Branislav Ivanović odigrao je celo drugo poluvreme za londonske ’plavce’.

Čelsi je u duel sa Evertonom na ’Gudison parku’ ušao kao veliki favorit, jer je u poslednjih pet pet mečeva u Liverpulu pobedio na četiri.

Ipak, tim Dejvida Mojesa odigrao je odlično, i na kraju je možda mogao i do pobede. U prvom delu nije viđeno puno prilika. U drugom minutu pokušao je Ešli Kol nakon centaršuta Bosingve, ali je njegov polu-volej zaustavio Tim Hauard.

Deset minuta pre kraja prvog dela Teri je isključen zbog izuzetno opasnog starta nad Leonom Osmanom. Kapiten Čelsija nije imao primedbi na odluku Fila Dauda, i londonski tim je u narednih 55 minuta igrao sa čovekom manje.

Početkom drugog dela Everton je krenuo na tri boda, ali je sjajni Peter Čeh najzaslužniji što je na kraju ostalo 0:0. On je tokom drugog poluvremena ’skinuo’ pokušaje Felainija, Artete i Leskota i tako doneo bod svom timu.

Tabela posle 18, kola: Liverpul 39, Čelsi 38, Aston Vila 34, Mančester junajted 32 (dva meča manje), Arsenal 31...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: