UCI traži zabranu za Vinokurova

Svetska biciklistička federacija zatražila je od Međunarodnog Olimpijskog komiteta da zabrani Aleksandru Vinokurovu učešće na sledećem Tur d' Fransu.

Izvor: Jelena Trajkoviæ

Ponedeljak, 22.12.2008.

20:33

Default images

Međunarodni sportski sud potvrdio je da je UCI zatražio da se slučaj Vinokurova ponovo razmotri, pošto je Kazahstanac zbog dopinga 2007. trebalo da bude suspendovan na dve godine, a matična federacija kaznila ga je samo na godinu dana.

Federacija je još proletos zatražila dvogodišnju kaznu, ali je odustala od tužbe, pošto je 35-godišnji Vinokurov saopštio da se povlači iz biciklizma. Međutim, Kazakstanac je najavio da će se vratiti na drum sledećeg proleća, zbog čega je UCI odlučio da reaguje.

Vinokurov je 2007. eliminisan sa Tura, pošto je uz još nekoliko vozača ekipe Astana bio pozitivan na doping testu. Kazahstanski biciklista je, kao i ceo tim Astane, zbog kazne porpustio ovogodišnji Tur. Astana bi sledeće sezone, zahvaljujući promeni u upravi tima, trebalo da se takmiči na Turu, a u ekipi će se naći i dva pobednika najprestižnije biciklističke trke, Lens Armstrong i Alberto Kontador.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: