Problemi sa novcem pred ZOI 2010.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.12.2008.

18:43

Default images

Kanadski ski centar Visler trenutno se suočava sa posledicama svetske ekonomske krize, nešto više od godinu dana pre početka zimskih Olimpijskih igara u Vankuveru 2010. Prema navodima ekonomskih stručnjaka, potrošnja u Visleru je pala za deset odsto u odnosu na prošlu godinu.

"Pretpostavljamo da će teška ekonomska situacija i pad potrošnje uticati na posetioce našeg ski centra", izjavio je direktor turističkog biroa Vislera.

Kompanija Intravest, koja je vlasnik ski staza u Visleru nedavno je najavila otpuštanje radnika, zbog gubitaka u poslovanju.

Ulice kanadskog gradića ovih dana su prazne, iako su prethodnih godina bile pune posetilaca. Radnje sa opremom za skijanje ove sezone su više nego poluprazne.

Na ovakvu situaciji nadovezala se i nesreća koja se dogodila prošle nedelje, kada se srušio jedan od tornjeva na žičari. U tom incidentu lakše je povredjeno 12 osoba. Nesreća se dogodila samo nekoliko dana pošto su gradske vlasti u Visleru promivisale novu žičaru vrednu 30,7 miliona evra.

Prema rečima stručnjaka, problem bi mogla da predstavlja i saobraćajna infrastruktura, koja povezuje Visler sa Vankuverom, domaćinom OI.

Letos je, zbog pada velike stene, na pet dana zatvoren autoput izmedju Vislera i Vankuvera, a nakon toga su kanadske vlasti saopštile da će uložiti 353 miliona evra u njegovo renoviranje.

Ipak, uprkos svim problemima sa kojima se suočavaju poslednjih meseci, organizatori zimskih OI 2010. saopštili su da razloga za brigu nema i da će svi sportski i infrastrukturni objekti biti gotovi na vreme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: