B92: I Teniski savez za Divca

Teniski savez Srbije na sednici UO, doneo je odluku da podrži kandidaturu Vlada Divca za predsednika OKS, saznaje B92.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.12.2008.

17:57

Default images

Predsednik TSS Slobodan Živojinović, predložen je za kandidata za člana Olimpijskog komiteta Srbije. Podsetimo, kandidaturu slavnog srpskog košarkaša za sada su podržali košarkaški, softbol, veslački, a očekuje se da će ga u ponedeljak podržati i bejzbol savez.

Rok za podnošenje kandidatura za predsednika OKS ističe u sredu u podne, a izbori su 24. februara 2009. godine. Za sada jedini kandidati su aktuelni predsednik OK Ivan Ćurković i Vlade Divac, a za validnu kandidaturu neophodna je podrška najmanje 5 saveza.

U utorak je i zvanično objavljena podrška TSS proslavljenom srpskom košarkašu, a istog dana Divac je dobio glas Golf asocijacije Srbije.

"Odlučili smo da podržimo kandidaturu Vlade Divca za predsednika OKS jer smatramo da je on u ovom trenutku i kao ličnost i kao bivši uspešan sportista koji je promovisao našu zemlju na nabolji način, bio njen pravi ambasador u svetu, najbolje rešnje za naš sport i tu funkciju. Verujemo da će sa njim na čelu srpski sport ostvariti još bolje rezultate u sledećem olimpijskom ciklusu i na OI igrama u Londonu", rekao je predsednik TSS Slobodan Živojinović.

"Vlade Divac je osoba koja svojim imidžom i ugledom koji uživa svuda u svetu nedvosmisleno doprinosi da Srbija uživa imidž kako jedne sportske nacije, tako i zemlje koja gaji duh Olimpizma i njegovom kandidaturom Srbija šalje jasnu i pozitivnu poruku celom Olimpijskom svetu", navodi se u saopštenju Golf asocijacije Srbije.

Kandidaturu Divca u međuvremenu je podržao i Sportski savez Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: