UEFA se žalila na kaznu Dinamu

Zagrebački Dinamo se nije žalio na kaznu od 200.000 evra zbog huliganskih nereda na mečevima Kupa UEFA, ali je to uradio disciplinski inspektor UEFA.

Izvor: AK

Ponedeljak, 22.12.2008.

14:51

Default images

Na Maksimir je stiglo obaveštenje u kojem se navodi da je inspektor tražio od članova Disciplinske komisije da se preispita odluka o kazni, ali za sada nije poznato zbog čega se opredelio za takvu odluku. Direktor Dinama David Vrbanović za hrvatske medije je potvrdio da Dinamo nije pomišljao na žalbu, ali da ne zna zbog čega je sâm inspektor preduzeo takvu meru.

"Mi se nismo žalili, jer smo svesni svih pravnih posledica koje bi iz toga mogleda proiziđu, ali je to uradio disciplinski inspektor. On je tražio da se odluka preispita, ali to što se žalio može da znači i da smatra da je kazna od 200.000 evra prestroga. Ipak, ne bih želeo da komentarišem nešto što nisam video. Mi smo pre nego što je Disciplinska komisija izrekla kaznu poslali prigovor u kojem navodimo sve olakšavajuće okolnosti po nas, u vezi sa organizacijom utakmice", rekao je Vrbanović.

Mediji u Hrvatskoj se plaše da bi Dinamo mogao da snosi posledice kao Fejenord ili Partizan, koji su zbog izgreda navijača bili suspendovani iz evrokupova na godinu dana, ali generalni sekretar Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić smatra da je to malo verovatno.

"Teoretski je moguće da Dinamu bude izrečena i teža kazna, ali praktično ne, jer je i 200.000 evra izuzetno teška kazna", rekao je Srebrić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: