Ji Đianlian lažirao godinu rođenja?

NBA košarkaš Ji Đianlian nalazi se pod istragom kineskog izdanja „Sports ilustrejteda“ zbog navoda da je lažirao godinu rođenja.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.12.2008.

11:35

Default images

Sportski magazin objavio je Đianlianovu školsku identifikacionu karticu po kojoj je član Nju Džersi Netsa rođen 1984. godine. Prema zvaničnim dokumentima, datum Đianlianovog rođenja je 27. oktobar 1987. Pre nedelju dana otkriveno je da je čak 36 košarkaška iz profesionalne kineske lige starije nego što piše u njihovim zvaničnim dokumentima.

Portparol Košarkaškog saveza Kine nije bio dostupan za komentar.

Klubovi nekada umanjuju godine svojih igrača, kako bi ovi mogli da nastupaju na takmičenjima mlađih kategorija. Sa druge strane, potpuno suprotna praksa bila je navodno primenjivana u slučaju kineske ženske reprezentacije u gimnastici, koja je osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim Igram u Sidneju 2000. godine. Svetska gimnastička organizacija istražuje da li je Kina na OI poslala gimnastičarke mlađe od donje starosne granice koja iznosi 16 godina.

Slične optužbe u vezi sa kineskim gimnastičarkama koje su učestvovale na OI u Pekingu su nedavno odbačene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: