Ćurković: U suštini uspešna godina

Ćurković je na proglašenju najboljih sportista Srbije za 2008. godinu ocenio i da su Olimpijske igre u Pekingu bile najvažniji događaj u prethodnih 12 meseci.

Izvor: B92, Beta

Subota, 20.12.2008.

18:42

Default images

"Ocenio bih 2008. godinu kao uspešnu. Imali smo veliki broj takmičara na Olimpijskim igrama, što nije mala stvar. Imali smo rezultate bolje nego na prethodnim, ali to ne ističem kao neverovatan uspeh, već kao bolje nego što je bilo", rekao je Ćurković agenciji Beta.

Srbija je osvojila tri medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu – srebro Milorada Čavića na 100 metara delfin, bronzu Novaka Đokovića u tenisu i bronzu u vaterpolu. U Atini su osvojene dve srebrne medalje – Jasna Šekarić u streljaštvu i vaterpolisti. Po zvaničnom računanju MOK dve srebrne medalje su bolji rezultat od srebra i dve bronze.

"Ne možemo računati na desetine medalja, jer mi smo to što jesmo. Imali smo brojnu delegaciju na OI, nije bilo incidenata, osim u vaterpolu. Međutim, i kada se to desilo dvojica momaka su se objasnila. To se dešava u naporu i nervozi", rekao je Ćurković.

Posle polufinalne utakmice na OI u Pekingu potukli su se Aleksandar Šapić i Denis Šefik. Tada je Šapić polomio potkolenicu, a Šefik povredio ruku.

Predsednik OK Srbije je posebno izdvojio Olimpijske igre kao glavni događaj u 2008. godini, jer se "na njima reflektuje interesovanje javnosti i medija".

"Meni su i oni anonimni sportisti važni. Braća Nenad i Predrag Filipović otišli su iz Vlasotinaca i zavšili trku u brzom hodanju u izuzetno teškim klimatskim uslovima u Pekingu. Oni su idoli jednog kraja, jednog mesta", rekao je Ćurković.

Prema njegovim rečima, teniserka Ana Ivanović je došla sa velikim ambicijama, pa je zbog povrede prsta morala da odustane.

"Drame u sportu postoje i sa njima živimo", rekao je Ćurković i dodao: "Bilo je puno detalja".

Predsednik OK Srbije smtra da su u negativnom smislu "velika očekivanja" obeležila 2008. godinu.

"Kada smo krenuli na Olimpijske igre rečeno je da su naši teniseri najbolji na svetu, oni moraju da osvoje medalje. Rekli smo i da je našim strelcima dovoljno da stanu na crtu i neko od njih će osvojiti medalju", rekao je Ćurković.

Predsednik OK Srbije naglasio je da su velika očekivanja zaista bila nerealna.

"To je tema o kojoj može da se govori. Budimo realni. Ponudimo im uslove, pa sačekajmo da vidimo šta će se dogoditi. Velika je konkurencija", rekao je Ćurković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: