FIFA istovremeno o SP 2018. i 2022.

Zemlje domaćini svetskih prvenstava u fudbalu za 2018. i 2022. godinu biće proglašeni u isto vreme, najavljeno je iz Svetske fudbalske federacije.

Izvor: AK

Subota, 20.12.2008.

15:38

Default images

Kandidovanje za domaćine počeće sledećeg meseca, dok će odluka o organizatorima oba prvenstva biti doneta u decembru 2010. godine. Ukoliko nečija kandidatura za 2018. ne bude prihvaćena, ta zemlja može da bude kandidat i za 2022, ukoliko šampionat 2018. nije poveren nekoj zemlji sa istog kontinenta.

Zvaničnici Fudbalskog saveza Engleske, koja je glavni kandidat za organizaciju SP 2018, smatraju da novi sistem neće uticati na njihove pripreme i planove.

"Novi sistem FIFA u potpunosti otvara opcije mnogim zemljama, ali to neće uticati na nas. Ovo će biti uzbudljiv period za sve, ali naše pripreme se nastavljaju po planu", rekao je predsednik FA Lord Trisman.

Pored Engleske, koja se kandiduje samostalno, zajedničku kandidaturu za organizovanje SP 2018 objavile su i Holandija i Belgija. Predsednik FIFA Sep Blater je rekao da su za kandidovanje zainteresovani i Japan, Kina, Katar, Meksiko, Rusija, Australija, i SAD, a očekuje se da zajedničku kandidaturu pošalju i Španija i Portugal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: