Nada za Kuvajt, Peru i Samou

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) ukinula je suspenziju nacionalnim savezima Kuvajta, Perua i Samoe.

Izvor: B92

Subota, 20.12.2008.

15:06

Default images

Na kongresu te organizacije u martu 2009. godine biće odlučeno da li će ona biti ponovo aktivirana. FIFA je u oktobru zbog uplitanja politike u rad nacionalnog fudbalskog saveza, suspendovala Kuvajt i isključila reprezentaciju i klubove iz te zemlje iz svih međunarodnih takmičenja, ali je sada odlučila da privremeno ukine tu odluku, kako bi državni tim mogao da se nadmeće u kvalifikacijama za Kup Azije.

Čelnici svetske kuće fudbala pre mesec dana iz istih razloga suspendovali su i Peru, ali je "zbog pozitivnih promena u radu Saveza" odlučila da privremeno ukine sankciju.

Fudbalski savez Samoe suspendovan je ove godine iz svih međunarodnih takmičenja zbog velikih problema u radu te organizacije, ali je odlukom FIFA dobio priliku da situaciju proekrene u svoju korist.

Čelnici FIFA najavili su da će u martu sledeće godine još jednom razmotriti stanje u Savezima te tri zemlje i nakon toga doneti odluku da li će ponovo aktivirati suspenziju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: