Partizan silovit na startu EL

Vaterpolisti Partizana pobedili su Marselj 22:5 (6-0, 7-1, 4-3, 5-1), u prvom kolu D grupe u Evroligi.

Izvor: B92

Nedelja, 23.11.2008.

20:16

Default images

Najefikasniji u Partizanu bio je Andrija Prlainović sa pet golova, Duško Pjetlović je postigao četiri, po tri gola su postigli Jugoslav Vasović i Rajan Bejli, dok je Vladimir Vujasinović postigao dva. Sa po jednim golom pobedi Partizana doprineli su Filip Filipović, Živko Gocić, Stefan Mitrović, Luka Mirković i Mića Aleksić.

U ekipi Marseja najbolji je bio Frederik Odom sa tri gola, dok su Kruzije i Simon postigli po jedan.

Partizan je protiv francuskog šampiona dominirao pre svega u prvom poluvremenu u kojem je Marselj postigao samo jedan gol (13:1). Već tada je bilo jasno da će naš prvak zabeležiti ubedljivu pobedu, a Francuzi su u drugom delu ipak uspeli da budu nešto ravnopravniji rival.

U trećoj četvrtini Francuzi su zaigrali angažovanije, i sa još dva gola Odona i jednim Krozijea Marsej je tu deonicu izgubio samo jednim golom. U ekipi Partizana istakao se Bejli sa dva gola.

Poslednja četvrtina donela je još pet golova u mreži Francuza, dok su gosti preko Simona postigli peti na meču.

U drugoj utakmici ove grupe vaterpolisti prvaka Mađarske Vašaša iz Budimpešte pobedili su u nedelju kao gosti ekipu nacionalnog rivala Egera sa 9:7 (3:1, 3:3, 2:1, 1:2).

Naredni meč „crno-beli“ igraju 13. decembra protiv Vašaša u Mađarskoj.

Partizan - Marselj 22:5 (6:0, 7:1, 4:3, 5:1)

Utakmica je odigrana na Banjici pred oko 1.000 gledalaca, a sudili su Rakovec (Slovenija) i Vuletić (Hrvatska).
Igrač više: Partizan 5 (4), Marselj 6 (0).

Partizan: Soro, Mirković 1, Radjen, Bejli 3, Aleksić 1, Pjetlović 4, Prlainović 5, Gocić 1, Avramović, Filipović 1, Vasović 3, Vujasinović 2, Mitrović 1.
Marselj: Geršo, Tomašević, Jablonski, Odon 3, Tromler, Simon 1, Kruzija 1, Favr, Van der Melen, Bodega, Bašić, Kamarasa, Aspar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: