LŠ: Poraz Reala u Torinu

Fudbaleri Juventusa savladali su kod kuće Real Madrid, sa 2:1 (1:0) u derbiju 3. kola grupe H Lige šampiona.

Izvor: B92

Utorak, 21.10.2008.

22:43

Default images

Torinski tim je poveo remek delom Del Pjera, koji je u 5. minutu, sa 25 metara pogodio za rano vođstvo Juvea, Amauri je povisio na 2:0, početkom drugog poluvremena, a konačan rezultat postavio je Van Nistelroj, u 66. minutu. U drugom meču grupe H, Zenit i BATE Borisov odigrali su u Sankt Peterburgu nerešeno, 1:1.

U emotivnom meču, kome je prethodio minut ćutanja zbog pogibije dvojice navijača Juventusa u saobraćajnoj nesreći na putu za Torino, domaći tim napravio je savršen start.

Prvu šansu imao je Amauri, čiji je udarac glavom Iker Kasiljas lako zaustavio, ali golman Reala nije mogao ništa kod sledećeg pokušaja domaćeg tima.

Del Pjero je preuzeo loptu na polovini, odigrao dupli pás sa Amaurijem i sa 25 metara uputio neodbranjiv udarac u gornji desni ugao, koji je Kasiljas samo ispratio pogledom.
Reuters
Na drugoj strani, gosti su pokušali da uzvrate, najaktivniji bio je Van der Vart, koji je u tri navrata zapretio Maningeru, ali bez rezultata, pa je na poluvremenu ostalo 1:0.

Sličan start torinski tim napravio je i u drugom poluvremenu. Amauri je do tada već propustio nekoliko prilika, ali je u 48. minutu konačno iskoristio šansu. Nedved je pobegao Ramosu na levoj strani, ubacio loptu u šesnaesterac, gde se Amauri izvukao i glavom poslao loptu u mrežu.

Šuster je pokušao da osveži ekipu ubacivanjem Robena, koji je samo nekoliko minuta po ulasku u igru imao šansu, ali je na Snajderov centaršut poslao loptu pored gola. Snajder se i sám imao nekoliko prilika, kada je pokušavao iz daljine, Maninger je morao da bude oprezan, a posle dugog pritiska na gol Juventusa, gosti su konačno uspeli da smanje, kada je Van Nistelroj iskoristio ubačenu loptu Hajncea, u 66. minutu.

Gosti su nastavili da dominiraju i napadaju, ali bez rezultata protiv uporne odbrane Juventusa. Italijanski predstavnik zabeležio je nova tri boda i preuzeo vođstvo u grupi, sa 7 bodova, dok Real ima bod manje.

Grupa H:

Juventus - Real Madrid 2:1 (1:0)
Zenit - BATE Borisov 1:1 (0:0)

Tabela:

1. Juventus 3 2 1 0 5:3 7
2. Real 3 2 0 1 5:3 6
3. BATE 3 0 2 1 3:5 2
4. Zenit 3 0 1 2 2:4 1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: