Kaka za Ronalda, Benzema za Toresa

Najbolji fudbaler Evrope za 2007. godinu, Brazilac Kaka ocenio je da je ove sezone prvi favorit za dobijanje "Zlatne lopte" Portugalac Kristijano Ronaldo.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 21.10.2008.

17:45

Default images

Kaka je prošle godine prestižno priznanje, koje dodeljuje časopis "Frans Futbol", dobio upravo ispred Ronalda, dok je na trećem mestu bio Argentinac Lionel Mesi. "Frans Futbol" je u utorak objavio listu od 30 kandidata za nagradu, a najveće šanse daju se Ronaldu i Mesiju.

"Realan sam. Ove godine ne ide meni. Šteta, ali to je logično. Milan nije imao dobru sezonu", rekao je Kaka, fudbaler sredine terena Milana.

Kaka je, takođe, ocenio da nagradu pre svih zaslužuje Ronaldo, koji je sa Mančester junajtedom osvojio englesku Premijer ligu, ali i titulu prvaka Evrope.

"Kristijano je moj favorit. Osvojio je dve velike titule sa Mančesterom i postigao je mnogo golova", istakao je Kaka.

Ronaldo je u sezoni 2007/2008 za Mančester postigao čak 42 gola, računajući utakmice u svim takmičenjima.
Dobru sezonu, međutim, imao je i Mesi, ali njegova Barselona nije bila toliko uspešna kao Mančester junajted.

Mesi je, ipak, sa reprezentacijom Argentine u avgustu osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu.

"Mesi je tip igrača koji volim. Kao i Kristijano, on dribla, postiže golove, često sve radi sam", kazao je Kaka.

Favorit iz senke za "Zlatnu loptu" je i napadač Liverpula Fernando Tores, koji je sa Španijom pobedio na Evropskom prvenstvu u čijem je finalu postigao jedini gol. Tores je, takođe, u debitantskoj sezoni za Liverpul postigao 24 golova.

Glas za Toresa odmah je dao napadač Olimpika iz Liona Karim Benzema, uz Frenka Riberija iz Bajerna jedini Francuz među kandidatima.

"On postiže gol za golom", rekao je Benzema.

Jedini srpski predstavnik na listi kandidata je štoper Mančester junajteda Nemanja Vidić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: