Vujošević: "Prednost dajem Efesu"

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević ocenio je da je ekipa turskog Efes Pilsena veliki favorit u predstojećem duelu u četvrtak na startu Evrolige.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 21.10.2008.

14:26

Default images

Vujošević je istakao da se turski klub znatno pojačao tokom leta, ali da postoji problem neuigranosti. Trener 'crno-belih' ponovo se osvrnuo na nedostatak novca u klubu, ne želeći da prognozira šanse Partizana za plasman u drugi krug. Vujošević smatra da će Partizan morati da igra znatno kolektivnije od ovogodišnjih rivala da bi im bio konkurentan.

"Turski predstavnik se maksimalno pojačao u proteklom prelaznom roku. Doveli su novog trenera i veliki broj dobrih igrača", precizirao je Vujošević na konferenciji za novinare u sedištu kluba.

Trofejni stručnjak, međutim, smatra da Efes ima i jedan veliki problem - neuigranost koja je bila izražena na pripremnim mečevima.

"Takođe, smatram da je naš prvi rival u najjačem evropskom takmičenju na nekim pozicijama nagomilao igrače", ocenio je Vujošević uoči puta u Istanbul i dodao da će motivacija njegovih izabranika u svakom meču biti ista.

Prema njegovim rečima, izmenjena ekipa Partizana će se ove sezone u Evroligi suočiti sa brojnim problemima od kojih je najveći "nedostatak sluha sportske javnosti za potrebe kluba".

"Prosto je neverovatno da niko od onih koji mogu da pomognu klubu, koji je prošle sezone napravio 'čudo' plasmanom među osam najboljih ekipa u Evropi, nije ni pokušao da sačuva taj sastav na okupu", podsetio je Vujošević na stare probleme koje opterećuju "crno-bele".
kkpartizan.co.yu
Vujošević je istakao da se "čuda ne dešavaju svaki put" i da će najveći nedostatak u Partizanovom sastavu predstavljati odlazak prvog centra Nikole Pekovića u atinski Panatinaikos.

"Zbog velikih promena u igračkom kadru, koje smo doživeli tokom leta, prinuđeni smo da modifikujemo igru u skladu sa kvalitetima naših igrača", rekao je Vujošević.

Govoreći o ambicijama kluba na međunarodnoj sceni u novoj sezoni, trener šampiona Srbije je poručio da je "jako nezahvalno u ovom trenutku praviti računice koliko je Partizanu potrebno pobeda za plasman u drugi krug".

"Ovaj tim Partizana mora da igra kolektivnije od rivala da bi im bio konkurentan", naglasio je Vujošević.

Vujošević je kao favorite grupe u kojoj se nalazi Partizan pomenuo moskovski CSKA i madridski Real, a kao najveće kandidate za titulu evropskog šampiona, pored njih, Panatinaikos i italijansku Sijenu.

Jedan od najboljih pojedinaca u beogradskom klubu na početku sezone, reprezentativac Milenko Tepić, izjavio je da će utakmica u dvorani "Abdi Ipekči" biti "važna za obe ekipe".

"Efes se silno pojačao i gaji visoke ambicije. Međutim, nama niko ne može oduzeti nadu da moženo da ih savladamo na njihovom parketu", zaključio je Tepić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: