G: Fenerbahče - Arsenal

Turski Fenerbahče dočekuje engleski arsenal u trećem kolu G grupe u Ligi šampiona.

Izvor: B92

Utorak, 21.10.2008.

00:43

Default images

Fener je u prve dve runde osovjio jedan bod, a trener ekipe Španac Luis Aragones veruje da njegov tim na ovom meču mora da pokaže veliku želju ukoliko hoće da zabeleži prvu pobedu u G grupi, i tako produži sjajan niz nepobedivosti na stadionu „Šukru Saračoglu“. Fener je na svom terenu neporažen na 15 utakmica za redom u Evropi.

„Naš jedini cilj je da pobedimo Arsenal pred našim navijačima, tako da ćemo tom zadatku prići sa stavom i pokušaćemo da igramo sa pravim intenzitetom i mentalitetom. Ono što moramo da uradimo je da pokažemo koliko stvarno želimo da budemo uspešni u Ligi šampiona“, rekao je Aragones.

Turci su tokom vikenda zabeležili prvu pobedu u gostima u domaćem šampionatu, a u ekipu se vratio i Semih Šenturk.

„Semih je veoma uticajan igrač, ali mislim da može još više da podigne svoju igru“, rekao je Aragones koji će pored Šenturka u napad staviti i Guisu.

Oba trenera imaju dileme koga staviti u prvu postavu. Dejvid, Gokčen, Vederson i Emre neće moći da igraju. Sa druge strane, Arsen Venger ne može da računa na Koloa Turea, a u Istanbulu neće biti ni Sanje i Galasa.

Mikael Silvestr, osvajač ovog takmičenja sa Junajtedom, očekuje se da će početi ispred Almunije koji će biti kapiten u odsustvu Galasa.

“Biće korisno imati igrača sa Silvestreovim iskustvom. Mislim da u Evropi nema terena na kojem on nije igrao. Oni možda nisu dobro počeli, ali sigurno je da imaju kvalitet. Znamo da će nam bti velika pretnja i mi moramo da počnemo čvrsto kako bi umanjili njihovo samopouzdanje”, rekao je venger.

Porto - Dinamo Kijev

AP
U drugom duelu G grupe igraju Porto i Dinamo iz Kijeva. Trener Portugalaca Žezualdo Fereira uveren je da će pritisak moranja inspirisati njegove igrače. Prošlog meseca Porto je izgubio od Arsenala 4:0, čime je izjednačio najteži poraz u Ligi šampiona.

“Navikli smo da nam je svaki meč izuzetno važan. Svesni smo koliko je ovaj meč važan za klub i navijače. Ipak, mi smo potpuno spremni”, rekao je Fereira.

Fereira se nada da će moći da računa na povređenog Kristijana Rodrigesa, ali sigurno u timu neće biti Fućilea i Heltona.

Većina napretka u igri Dinama može se pripisati treneru Juriju Saminu koji je u klub došao prošlog decembra. Semin se nada da će Dinamo zabeležiti bolji rezultat nego što je to bilo na poslednjem gostovanju ekipe u Portugalu, kada je poražen sa 3:0 od Sportinga.

“Porto je veoma jaka ekipa, i navikli su da predstavljaju Portugal u Evropi svake godine. Oni su odlično organizovan tim koji se drži zajedno”, rekao je Semin.

Bivši strateg Lokomotive je opušten nakon što je njegov tim osvojio dva boda u prva dva kola.

“Imamo još četiri utakmice ispred nas, i svaka je izuzetno važna”, dodao je trener Ukrajinaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: