Nastavljene pripreme reprezentacije

Reprezentacija Srbije nastavila je u utorak u Sportskom centru "Kovilovo" pripreme za mečeve protiv Litvanije i Austije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Izvor: B92

Utorak, 07.10.2008.

17:07

Default images

Selektor Radomir Antić je na raspolaganju imao gotovo sve igrače sa kojima je radio na taktičkim vežbama, a u toku popodneva moguće je da će se priključiti Miloš Ninković i Gojko Kačar, koji nisu trenirali zbog povreda. Njih dvojica su u utorak bili na lekarskim pregledima i u toku dana će biti poznato koliko su njihove povrede ozbiljne.

Od odluke lekara zavisiće da li će njih dvojica biti vraćeni u svoje klubove, ili će biti priključeni nacionalnom timu.

"Utakmica protiv Litvanije je od velikog značaja za naš tim. Dolazi nam u goste lider koji posle dve pobede na startu sigurno ima velike ambicije", rekao je fudbaler Sevilje Ivica Dragutinović.

On kaže da su Litvanci startnim pobedama istakli ozbiljnu kandidaturu za osvajanje jednog od prva dva mesta i da naši reprezentativci moraju pružiti maksimum ako žele da dođu do pobede.

"Nemamo iluzija da ćemo protiv Litvanije imati lak posao. Iako u tom timu nema mnogo zvučnih imena, očigledno je da oni igraju veoma dobro i da kolektivnim nastupom uspevaju da anuliraju sve svoje nedostatke. Narednih dana ćemo se upoznati sa svim karakteristikama igre Litvanije i nadam se da ćemo pred punim stadionom uspeti da pobedimo", rekao je Dragutinović.

Njegovo mišljenje deli i napadač Milan Jovanović, koji je naknadno pozvan u državni tim zbog bolesti Stefana Babovića.

"Imamo teškog rivala. Mnogo je favorita u našoj grupi i sada su iznenađenja u svakom kolu moguća. Danas svi znaju da igraju fudbal, ali smatram da je kvalitet na našoj strani. Nama je veoma važno da uspostavimo dobru igru, a onda bi tri boda došla kao logična posledica", rekao je Jovanović.

Govoreći o svojim igrama u Standardu, Jovanović je podsetio da u poslednjih nekoliko mečeva igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača, ali da i u toj situaciji, s obzirom da je fizički dobro pripremljen, može da pruži maksimum.

"Kvalitet naše reprezentacije je u tome što selektor Antić može da iskoristi naše polivalentnosti i da sastavi dobar tim", kaže Jovanović.

Nacionalni tim Srbije nastavlja pripreme još jednim treningom u popodnevnim satima, a već od srede selektor Antić će početi da upoznaje fudbalere sa karakteristikama igre Litvanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: