Omladinci spremni za kvalifikacije

Selekcija Srbije fudbalera do 19 godina od srede u Belfastu igra na kvalifikacionom turniru za odlayak na Prvenstvo Evrope.

Izvor: B92

Utorak, 07.10.2008.

10:11

Default images

Najbolji omladinci pripremali su se sadam dana u Beogradu, a prvu utakmicu na turniru igraju u sredu sa selekcijom domaćina. Ostali rivali u grupi su Albanija i Engleska, a dve selekcije će u drugi krug kvalifikacija, planiran za proleće 2009. godine.

Selektor Aleksandar Stanojević i stručni štab reprezentacije tokom priprema imali su na raspolaganju dvojicu golmana i 19 igrača, a dan uoči odlaska na Ostrvo, selektor Stanojević opredelio se i za 18 fudbalera koji će braniti boje naše selekcije na prvom krugu kvalifikacija za Prvenstvo Evrope. Igrači će tokom celog trajanja takmičenja nositi iste brojeve:

1. Nikola Matek (OFK Beograd)
2. Aleksandar Miljković (Partizan)
3. Milan Joksimović (Sloboda, Užice)
4. Slobodan Medojević (Vojvodina)
5. Nemanja Crnoglavac (Zemun)
6. Vujadin Savić (Rad)
7. Danijel Aleksić (Vojvodina)
8. Adem Ljajić (Partizan)
9. Petar Škuletić (Partizan)
10. Nenad Krstičić (Sampdorija)
11. Nemanja Milić (OFK Beograd)
12. Aleksandar Kirovski (Zemun)
13. Miloš Cvetković (Zemun)
14. Aleksandar Ignjovski (OFK Beograd)
15. Milan Milanović (Lokomotiva, Moskva)
16. Marko Spasojević (Napredak)
17. Darko Lazović (Borac)
18. Stefan Šćepović (Mladi Radnik)

Selektoru Stanojeviću u radu pomažu trener Slobodan Kuljanin i trener golmana Dušan Gašić, a u stručnom štabu su i lekar Zoran Stanković, fizioterapeut Miloš Garić, sekretar Igor Gačić i ekonom Đorđe Otović.

Krstičić: "Verujem u prolaz"

www.fss.org.yu
Omladinci Srbije u sredu, 8.oktobra, igraju sa Severnom Irskom u Belfastu (15 čaova po srednjeevropskom vremenu), dva dana kasnije u isto vreme se sastaju sa Albanijom u Njuriju, dok nam je poslednji rival Engleska, takođe u Njuriju, u ponedeljak 13. oktobra (20.30).
Prve dve selekcije izboriće plasman za završni krug kvalifikacija, koji se igra na proleće naredne godine.

Cilj je plasman na jedno od dva mesta koja vode u dalje takmičenje. Preuzeo sam ove momke pre mesec dana, ali smo za kratko vreme uspeli dosta toga da uradimo i zadovoljan sam kako momci prihvataju ono što se od njih traži. Dobro smo proučili selekciju Severne Irske i taj susret za nas je od najveće važnosti, jer ukoliko startujemo pobedom, jednom nogom smo u drugom krugu.

Imamo dobru ekipu, mnogi igrači već su standardni u seniorskim timovima, ali za uspeh na Ostrvu biće potrebno da svako od njih pruži maksimum od sebe,” kaže selektor omladinaca Stanojević.

Znamo da se od nas puno očekuje, a činjenica je da imamo mnogo jači tim nego pre dve godine kada smo bili kadeti. Tada nam je minut nedostajao do Prvenstva Evrope i izbacili su nas upravo Englezi. Ovo je idealna prilika da im se revanširamo, ali prethodno moramo da savladamo domaćina i Albaniju. Verujem u naš kvalitet i prolaz u sledeću rundu,” rekao je kapiten omladinske selekcije Nenad Krstičić, odnedavno igrač italijanske Sampdorije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: