FED Kup: Srbija - Japan

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 12.09.2008.

15:24

Default images

U prvom kolu B Svetske grupe Fed kupa, ženska teniska reprezentacija Srbije igraće 7. i 8. februara iduće godine protiv Japana, odlučeno je žrebom u Madridu.

Najbolje teniserke Srbije dočekuju izabrani tim Japana na svom terenu, a naknadno će biti odlučeno gde će meč biti održan.

Naše reprezentativke kao domaćini imaju pravo da biraju podlogu na kojoj će se igrati.

Ukoliko savlada Japan, reprezentacija Srbije će 25. i 26. aprila igrati za popunu A Svetske grupe. Protivnik će joj biti jedne od četiri poražene ekipe iz mečeva prvog kola A grupe.

Kompletan žreb za A i B Svetsku grupu

A grupa:
Rusija - Kina
Italija - Francuska
Argentina - SAD
Češka - Španija

B grupa:
Srbija -Japan
Belgija - Slovačka
Nemačka - Švajcarska
Ukrajina - Izrael

Svi mečevi prvog kola u obe grupe biće odigrani 7.i 8. februara 2009. Ekipi Srbije, koju predvode druga i treća teniserka sveta Jelena Janković i Ana Ivanović, suprotstaviće se japanski tim koji čine 31. na WTA listi Ai Sugijama, 153. igračica sveta Akiko Morigami, Rika Fudjivara (150), Erika Takao (279) i Ajumi Morita (143).

Najbolje teniserke Srbije imale su do sada pozitivni skor u mečevima sa japanskim igračicama.Ivanović je protiv Sugijame i Morigami zabeležila pobede - 2006. u Tokiju, odnosno u San Dijegu.

Janković je protiv Sugijame do sada dva puta slavila - oba puta ove godine u Dohi i Indijan Velsu rezultatom 6:1, 6:2 i 6:1, 6:1.
Protiv Morigami Janković je zabeležila jednu pobedu prošle godine na turniru u Pekingu rezultatom 6:3, 7:5.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: