Pomirili se Šapić i Šefik

Vaterpolo reprezentativci Srbije Denis Šefik i Aleksandar Šapić pomirili su se i objasnili novinarima zbivanja sa OI u Pekingu.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.08.2008.

16:54

Default images

Na izuzetno posećenoj konferenciji za novinare u prostorijama Vaterpolo saveza Srbije Šefik i Šapić su objasnili da je u olimpijskom selu u četvrtak došlo do manjeg sukoba, ali da intenzitet tog sukoba nije realno prenet u srpskim medijima.

Šefik je istakao da mu je "jako žao što je došlo do takvog sukoba" i dodao da ga ja pogodilo što je incident preuveličan u javnosti.

"Svima nama je neprijatno što je došlo do nemilih scena, ali mislim da je to bila situacija o kojoj se ovih dana previše pisalo po novinama. Smatram da je bronzana medalja veliki uspeh koji je nezasluženo zapostavljen", ocenio je Šefik.

On je napomenuo da je za njega "ova priča završena iste noći u olimpijskom selu" naglasivši da će se uvek odazvati pozivu u nacionalnu selekciju.

Šapić je rekao da je do incidenta došlo posle poraza u polufinalnom susretu protiv SAD dodavši da je to bio razgovor "u četiri oka" kome niko sem njih dvojice nije prisustvovao.

"Želim da naglasim da nikakvih oštrijih konflikata nije bilo i da mi je Šefik pomogao da dođem do sobe. Protekla dešavanja sam doživeo veoma emotivno. Mislim da se nikada nisam osećeo očajnije, a ako je neko želeo ovim putem da me povredi, uspeo je u tome", zaključio je Šapić.

Za njega, kao i za Šefika, pitanje daljeg igranja za reprezentaciju Srbije se ne postavlja. Dvojica izabranika selektora Dejana Udovičića sukobila su se u olimpijskom selu posle poraza od ekipe SAD u polufinlu olimpijskog turnira. Tom sukobu, prema njihovim rečima, prethodila je rasprava o uzrocima slabih igara državnog tima u Pekingu.

Šefiku je povređena ruka i on nije mogao da brani u susretu za treće mesto protiv Crne Gore, a Šapić se već naredni dan vratio u Beograd, gde mu je operisana noga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: