Preminuo Veljko Makojević

Veljko Makojević, reprezentativac u američkom fudbalu i trener trostrukog prvaka Srbije 'Vajld Boursa', preminuo je u užičkoj bolnici.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.08.2008.

21:12

Default images

25-godišnji Veljko Makojević nastradao je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila pre devet dana kod Užica, kada se sa još trojicom fudbalera 'Vajld Boursa' ('Divljih Veprova') vraćao sa odmora u Crnoj Gori. Oni su takođe zadobili teške telesne povrede, ali se nalaze van životne opasnosnosti.

Povodom tragične smrti Veljka Makojevića u utorak u 10 časova biće održana komemoracija u Skupštini grada Kragujevca, a sahrana je zakazana za 13 časova na groblju u Stanovu.

Makojević je bio u 'Boursima' još od nastanka ekipe 2003. godine, a kao igrač osvojio je titulu 2004. godine i igrao finale kupa Srbije godinu dana kasnije.

Igračku karijeru završio je pred sezonu 2006, ali je ostao u klubu kao pomoćni trener. Te sezone 'Vajld Boursi' su osvojili SELAF titulu.

2007. godine dobio je poziv da kao jedan od trenera reprezentacije Srbije predstavlja svoju zemlju na Prvenstvu Evrope u Austriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: