Leman završio karijeru u Nemačkoj

Golman nemačkog bundesligaša Štutgarta Jens Leman saopštio je da je završio reprezentativnu karijeru.

Izvor: B92

Petak, 08.08.2008.

17:25

Default images

Leman je rekao da ne može da garantuje da će zadržati vrhunsku formu u narednom četvorogodišnjem ciklusu. Odluku o povlačenju iz nacionalne selekcije 38.godišnji golman doneo je posle razgvora sa selektorom "pancera" Joakimom Levom i trenerom golmana Andreasom Kepkeom.

Leman je veći deo karijere proveo u senci Olivera Kana, ali je ipak odigrao 61. utakmicu za nacionalni tim Nemačke. Navijači će ga najviše pamtiti po odbranama jedanaesteraca u četvrtfinalu prvenstva sveta 2006. godine protiv Argentine.

"Zahvaljujem Jensu na svemu što je uradio za nemački fudbal. Njegovo ime će verovatno zauvek ostati vezano za utakmicu protiv Argentine, ali je njegov doprinos reprezentaciji na ovogodišnjem prvenstvu Evrope takodje bio neprocenjiv", rekao je Lev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: