SP: Kadetkinje u finalu!

Ženska kadetska reprezentacija Srbije u rukometu plasirala se u finale Svetskog prvenstva u Slovačkoj.

Izvor: B92

Petak, 18.07.2008.

21:27

Default images

Do borbe za zlato naše kadetkinje stigle su ubedljivom pobedom nad Danskom u polufinalu 28:17 (15:5). Njihov protivnik u velikom finalu biće Ruskinje koje su u drugom polufinalu bile bolje od vršnjakinja iz Francuske rezultatom 28:25.

Dragana Cvijić ponovo je predvodila naše rukometašice sa osam postignutih golova iz isto toliko pokušaja, a osam puta se u strelce upisala i Jelena Živković. Na drugoj strani, Kamila Hagensen postigla je četiri, a Mia Rej Bidstrup tri gola.

Od samog starta utakmice srpske kadetkinje pokazale su Dankinjama da ovaj meč neće imati rezultatsku neizvesnost. Sa tri gola Živkovićeve i dva Civijićeve Srbija je već u 12. minutu vodila sa 5:0.

Dankinje su svoj prvi gol postigle tek minut kasnije, a do kraja prvog dela naše rukometašice su udvostručile tu prednost (15:5).

Već tada je bilo jasno ko će u finale iz ovog duela, pa su se naše rukometašice malo opustile. Ipak, i u takvoj igri razlika sa poluvremena je čak i povećana, i na kraju se završilo sa ubedljivih 11 golova prednosti za Srpkinje.

Finale se igra u nedelju od 17 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: