Lenđer i Silađi se vratili u Srbiju

Osvajači četiri medalje na SP juniora u Montereju, Ivan Lenđer i Čaba Silađi, u sredu su doputovali u Beograd.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.07.2008.

02:37

Default images

Njima je na beogradskom aerodromu 'Nikola Tesla' priređen doček na kojem su dvojica mladih plivača izneli utiske sa Svetskog prvenstva u meksičkom Montereju na kojem je Lenđer osvojio dve srebrne medalje i postigao 'A' olimpijsku normu, a Silađi jednom bio drugi, jednom treći.

"Srebrne medalje imaju vrednost zlata, jer sam obezbedio A normu za Olimpijske igre u Pekingu," izjavio je Lenđer, dvostruki svetski vicešampion u disciplinama 50 i 100 metara delfin stilom.

Osvajač srebrne i bronzane medalje u disciplinama 50 i 100 metara prsnim stilom Silađi istakao je da ne može da prežali što u kraćoj deonici nije plivao za stotinku brže, jer bi u tom slučaju slušao nacionalnu himnu Srbije.
FoNet
"Treću godinu zaredom vraćamo se sa medaljama sa velikih takmičenja. Sada je konkurencija bila najjača. Nadam se da ću na prvenstvu Evrope u Beogradu početkom jula nadoknaditi tu propuštenu stotinku i da ću slušati našu himnu," rekao je Silađi.

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković istakla je da će se Srbija ubuduće u svetu prepoznavati po imenima Lenđera i Silađija, kao što je to slučaj sa teniserima Novakom Đokovićem, Anom Ivanović i Jelenom Janković.

"Sportski uspesi su najbolji oblik neformalne diplomatije. Vaši rezultati su najbolji primer omladini Srbije da se uspeh postiže jedino velikim individualnim radom. Potrudićemo se da ubuduće vrhunski rezultati budu proizvod i sistemskog rada," rekla je ona.

Čaba Silađi i Ivan Lenđer će učestvovati na Prvenstvu Evrope za juniore u Beogradu, a u avgustu i jedan i drugi plivaju na Olimpijskim igrama u Pekingu.

"Smatram da imam realne šanse za zlato, jer najveći konkurenti nisu Evropljani. A, u Pekingu ću pokušati da isplivam svoj najbolji rezultat," rekao je Lenđer.

Silađi ne krije da je kod njega konkurencija daleko jača.

"Teško je držati formu mesec dana. Sve je podređeno EP, ali ja mogu da budem i prvi i četvrti. Detalji će odlučivati o medalji," rekao je on.

Evropsko prvenstvo u Beogradu traje od 30. jula do 3. avgusta, a posle toga se putuje u Kinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: