EP: Mađarima bronzana medalja

Vaterpolisti Mađarske osvojili su bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Malagi.

Izvor: Nina Kolundžija

Nedelja, 13.07.2008.

21:08

Default images

Oni su u borbi za treće mesto savladali svetske šampione, reprezentaciju Hrvatske rezultatom 15:14 posle produžetaka. U regularnom toku bilo je 13:13. Pobednički gol za Mađare postigao je najbolji igrač na meču Deneš Varga tri sekunde pre kraja.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Varga sa četiri pogotka, Hošnjanski i Biroš postigli su po tri gola. za protivnički tim Samir Barać je tri puta poslao loptu u mrežu, Bošković i Đokaš dali su tri gola.

Mađarski vaterpolisti su vodili gotovo ceo meč, ali su Hrvati uspevali da se vrate i u poslednjoj četvrtini čak povedu.

Posle početnog vođstva Mađara od 4:1, i 5:2, Hrvati uspevaju da izjednače na 5:5. Olimpijski prvaci ponovo su potom zaigrali angažovanije i stekli predost od tri gola, ali protivnici dolaze do 10:10.

Najveća borba viđena je u poslednjoj četvrtini, kada je hrvatska selekcija prvi put povela golom Miha Boškovića 12:11. Već u sledećem napadu dolazi se do novog izjednačenja golom Kiša iz peterca.

Prvi produžetak Hrvatska je rešila u svoju korist 14:13, ali su Mađari bili koncentrisaniji u nastavku i postigli dva gola koja su im donela medalju.

Aktuelnim olimpijskim šampionima, Mađarima, to je šesta uzastopna i 21. medalja na šampionatima Evrope što ih čini ubedljivo najtrofejnijom selekcijom na svetu. Hrvati i dalje imaju samo jednu medalju, srebro iz 1999. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: