Rašić i Aleksić u Partizanu

KK Partizan Igokea potpisao je ugovore sa Aleksandrom Rašićem i Vukašinom Aleksićem, potvrdio je trener "crno-belih" Duško Vujošević.

Izvor: B92

Sreda, 09.07.2008.

16:19

Default images

24-godišnji Rašić igra na poziciji beka i prošle sezone je igrao za nemačku Albu. Pre nemačkog tima, Rašić je nastupao i za FMP, turski Efes Pilsen i DInamo iz Moskve. Aleksić ima 23 godine i igra na poziciji organizatora igre, a prošlu sezonu je proveo u Svislajonu iz Vršca. Karijeru je počeo u Hemofarmu, a takođe je nastupao i za Mega Ishranu i Zdravlje iz Leskovca.

Aleksandar Rašić je rođen 16. marta 1984. visok je 195 cm i igra na pozicijama plejmejkera i beka. Prethodnu sezonu je proveo u nemačkoj Albi gde je u ULEB Kupu na devet utakmica, za prosečno 15,30 minuta po meču, postizao 4.9 poena uz 1.6 skokova i asistencija. U nemačkoj ligi je ostvario prosek od 4.17 poena za 12 minuta po meču. Sa timom iz Železnika je dva puta osvojio Kup Radivoja Koraća, 2005. i 2007. godine. Bio je član juniorske reprezentacije na EP 2004. godine.

Vukašin Aleksić je rođen 10. januara 1985. i visok je 185 cm. Tokom prošle sezone je za Svislajon iz Vršca u Superligi prosečno postizao 11.2 poena. Sa 5.9 asistencija po meču, Aleksić je bio drugi asistent lige iza Omara Kuka. Aleksić je bio član mlade reprezentacije Srbije i Crne Gore za koju je nastupao 2004. na Evropskom prvenstvu za igrače ispod 20 godina. Kao član kadetske reprezentacije, postao je šampion Evrope 2001. u Rigi, a sa Univerzijade u Bangkoku 2007. godine, doneo je srebrnu medalju.

Trener Partizana Dušan Vujošević nije želeo da govori o budućim pojačanjima i planovima u ovom prelaznom roku.

"Polako, kako ko dođe, obavestićemo vas", rekao je Vujošević, iz čije su ekipe po završetku sezone u Panatinaikos otišli Nikola Peković i Dušan Kecman.

Kako se nezvanično saznaje, 'crno-beli' će dovesti još tri igrača. Očekuju se pojačanja na mestu plejmejkera, 'trojke' i centra, pri čemu će organizator igre najverovatnije biti stranac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: