EP: Novi ubedljiv trijumf Srbije

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je selekciju Makedonije, sa 23-6 (7-1, 6-1, 4-2, 6-2) u 2. kolu Evropskog prvenstva u Malagi.

Izvor: B92

Subota, 05.07.2008.

10:45

Default images

Aktuelne prvake Evrope ponovo je predvodio Aleksandar Šapić, sa 8 pogodaka, Prlainović je postigao 4, Pijetlović, Nikić, Vujasinović i Peković po 2, a Rađen, Savić i Filipović po 1. U selekciji Makedonije, 2 gola postigao je Dušan Krstić. U 3. kolu, u nedelju od 11 časova, rival Srbije biće Rumunija.

Duel sa Makedonijom rešen je već u prvoj četvrtini, koju je tim Dejana Udovičića dobio sa 7-1, dok je na poluvremenu bilo 13-2.

"Teško mi je bilo da procenim pred utakmicu kako ćemo odigrati protiv na prvi pogled slabe ekipe. Ipak, Makedonija je postigla više golova nego što smo očekivali. Mi ostajemo na putu do ostvarenja našeg cilja, a to je polufinale. Stalno nas pitaju o kvalitetu grupa kao da smo ih mi birali. Šta sada treba da tražimo da odemo u drugu grupu. Ovde moraš da pobeđuješ, tamo su dozvoljeni porazi. Znam da je bilo nevreme za utakmicu, ali za moj ukus primili smo nešto više golova. Nismo ih potcenili, mada je jasno da smo bolji", rekao je sleketor Dejan Udovičić.

"Makedonija je slabija od Nemačke. Mi smo uhvatili ritam, ali teško da možeš da ga držiš kada prvu četvrtinu završiš sa 7:1. Međutim bio je to dobar ritam", rekao je Aleksandar Šapić.

"Ovo je za nas bila jedna vrsta treninga, jer Makedonija ne spada među najbolje ekipe. Na kraju sam zadovoljan kako smo odigrali", rekao je golman Denis Šefik.

Selektor Makedonije Ljubiša Mečkić takođe je ovaj duel shvatio kao trening, ali sa drugačijim očekivanjima, pred nedeljni okršaj sa Rusijom.

"Srbija je sigurno daleko iznad našeg nivoa", priznao je Mečkić.

Podsetimo, Srbija je u petak na otvaranju savladala Nemačku, sa 17-5, dok je Makedoniji to prvi poraz posle početne pobede nad Rumunijom, 10-6.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

111 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: