Novi napad na N/FS BiH

Nepoznate osobe su u noći četvrtka na petak bacile dva Molotovljeva koktela ispred zgrade Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH u Sarajevu, potvrđeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Izvor: Aleksandar Kovaèeviæ

Petak, 04.07.2008.

21:35

Default images

Molotovljevi kokteli su na zgradu N/FS BiH, čije je sedište u Ulici Ferhadija u starom delu grada, bačeni 40 minuta posle ponoći.

"Jedna od boca je eksplodirala i pričinila oštećenja na ulazu u zgradu i na asfaltnoj površini ispred zgrade, dok druga boca nije eksplodirala", rekli su u MUP-u KS.

U eksploziji nije bilo povređenih, a osobe koje su bacile koktele su pobegle i policija za njima intenzivno traga. Uviđaj su obavili pripadnici MUP-a KS i i sudski veštak protivpožarne zaštite, koji je potvrdio da je požar ispred zgrade "izbio bacanjem improvizovane zapaljive naprave, takozvanog Molotovljevog koktela".

Ovo je bio jedan u nizu incidenata ispred N/FS BiH u poslednje tri godine. Poslednji incident se desio 23. maja, tokom demonstracija oko 1.000 navijača, kada je ispred Saveza bačen topovski udar, nakon čega je došlo do sukoba policije i demonstranata. Tada je privedeno 37 demonstranata, a u sukobima je povređeno šest policajaca, dva slučajna prolaznika, te jedan demonstrant.

Navijači fudbalske reprezentacije BiH u posljednjih nekoliko godina traže ostavke čelnika Saveza, nezadovoljni katastrofalnim stanjem u ovom sportu, ali i brojnim aferama funkcionera Saveza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: