Ukinut pritvor funkcionerima CZ

Vrhovni sud Srbije ukinuo je pritvor nekadašnjim funkcionerima fudbalskog kluba Crvena zvezda.

Izvor: B92, Beta

Petak, 04.07.2008.

14:14

Default images

VSS je saopštio da je kao neosnovane odbio predloge istražnog sudije Okružnog suda u Beogradu i okružnog javnog tužioca da Draganu Džajiću, Milošu Marinković i Vladimiru Cvetkoviću pritvor produži za još mesec dana.

"Imajući u vidu vreme izvršenja krivičnih dela, činjenicu da je većina članova Upravnog odbora Crvene zvezde saslušana, da su saslušani svi učesnici transfera, i posebno periodu krivičnih dela čije se dokazivanje zasniva pre svega na materijalnim dokazima, a sva neophodna dokumentacije je pribavljena, to više ne stoji nijedan razlog za zadržavanje okrivljenih", navodi se u saopštenju.

"Neosnovan je predlog da se prema okrivljenima Draganu Džajiću, Milošu Marinkoviću i Vladimiru Cvetkoviću produži pritvor zbog opasnosti od bekstva, ponavljanja krivičnog dela i posebno teških okolnosti izvršenja dela", dodaje se.

Advokat Džajića i Marinkovića Milan Vujin agenciji Beta rekao je da će svi optuženi danas napustiti pritvor. Džajić će, medjutim, ostati na lečenju na Vojno medicinskoj akadamiji, gde će se u ponedeljak operisati. Sada, ipak, neće imati stražara ispred sobe.

Vujin je, takodje, ponovio da će pred sudom tražiti nadoknadu zbog načina hapšenja svojih klijenata, "koje je osudila čitava srpska, ali i svetska javnosti".

Džajić, Cvetković i Marinković sa lisicama na rukama uhapšeni su 5. februara zato što su navodno pribavili protivpravnu korist pri prodaji Gorana Drulića u Saragosu. Hapšenje je snimano i emitovano u svim srpskim medijima.

Istraga protiv Džajića i Cvetkovića kasnije je proširena zbog sumnje da su zaradili i od transfera Zorana Njeguša u madridski Atletiko, a zatim i na prodaji Perice Ognjenovića madridskom Realu.

Okružni sud u Beogradu istragu protiv Džajića i Marinkovića proširio je i zbog sumnje da pribavili protivpravnu korist od transfera Nemanje Vidića u moskovski Spartak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: