Amerikanci gledali finale EP

Prvi televizijski prenos finalne utakmice fudbalskog Evropskog prvenstva u SAD na stanici ABC gledalo je 3,76 miliona ljudi.

Izvor: B92

Petak, 04.07.2008.

11:25

Default images

Pobeda reprezentacije Španije nad Nemačkom od 1:0 gledala se u 2,55 miliona domova, saopštio je ABC. Rejting finala Evropskog prvenstva dvostruko je veći od rejtinga meča Rusija – Holandija u četvrtfinalu, ali i dvostruko manji od finala Svetskog prvenstva 2006. između Francuske i Italije.

Ipak, interesantno je da se gledanost te utakmice poklapa sa gledanošću finalnog meča CONCACAF Gold kupa između selekcija SAD i Meksika.

Velika gledanost utakmica na evropskom šampionatu verovatno će predstavljati uvod u značajni porast gledanosti fudbala na konvencionalnim američkim televizijama, kakva je ESPN. Ta stanica već ima internet prava na rusku i italijansku ligu, a od jeseni bi mogla da im pridruži Primeru i Bundesligu.

Utakmicu između američkih klubova DC Junajted i Los Anđeles Galaksi, koja je bila prenošena pre finala Evropskog prvenstva i završena pobedom vašingtonskog tima od 4:1, gledalo je 1,2 miliona ljudi u milion domova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: