Voša - Olimpik (Az), Borac - Dačija

U prvom kolu kvalifikacija za Kup UEFA, fudbaleri Vojvodine igraće sa Olimpikom iz Azerbejdžana, dok je čačanski Borac za protivnika dobio moldavsku Dačiju.

Izvor: B92

Utorak, 01.07.2008.

14:05

Default images

Vojvodina i Borac nalazili su se u Centralno-istočnoj grupi kvalifikacija među nosiocima i u prvim mečevima, koji se igraju 17. jula, biće gosti. Revanš mečevi igraju se 31. jula. Crvena zvezda svoje učešće u Kupu UEFA počinje u drugom kolu kvalifikacija.

Rival Vojvodine, fudbaleri Olimpika iz Bakua, u sezoni 2007/08. zauzeli su drugo mesto u Premijer ligi Azerbejdžana, a titulu su izgubili u poslednjem kolu prvenstva, kada su kod kuće izgubili od petoplasiranog Karabaga sa 1:0, iako bi im i remi doneo titulu državnog prvaka. Gradski rival Inter zabeležio je u isto vreme pobedu od 4-0 i u dramatičnom finišu pretekao Olimpik.

Sa druge strane, protivnik Borca, Dačija iz Kišinjeva, sezonu u moldavskom šampionatu završila je na drugom mestu, sa 19 bodova zaostatka u odnosu na višestrukog prvaka Šerif iz Tiraspola, i uz 3 boda više od Nistrua. Prošle godine u Intertoto kupu Dačija je izbacila švajcarski Sent Galen, pa azerbejdžanski Baku, da bi u trećem kolu ispali od Hamburga. Kod kuće su odigrali 1-1, da bi u revanšu izgubili sa 4-0.

Popović: Olimpik shvatiti ozbiljno

Kapiten Vojvodine Aleksandar Popović za B92 kaže da prvi podaci o azerbejdžanskom timu ukazuju da se radi o ozbiljnoj ekipi.

"Dobili smo rivala za koga znam pouzdano da ima iskusnu ekipu. Činjenica je da su se borili do kraja sezone za titulu i da su imali isti broj bodova kao i prvak, tako da bi morali najozbiljnije da shvatimo tu utakmicu. Naravno, verujem u prolaz u sledeće kolo i nadam se da ćemo uz malo sportske sreće uspeti da stignemo čak do Lige UEFA", kaže Popović.

Vojvodina, trećeplasirani tim Superlige, u žrebu se na kraju našao u grupi timova iz Azerbejdžana, Kazahstana, Moldavije...iako je bilo najavljeno da će za rivala dobiti neku od ekipa iz 'mediteranske' grupe.

"Mi smo se nadali, dok smo čekali ishod žreba, da ćemo dobiti Maltežane ili neki tim iz Crne Gore, Makedonije... ali smo videli da smo na spisku sa istočnjačkim ekipama. Ne znam zašto je tako ispalo, ali dobro..."

Rajevac: Dobro je da revanš igramo kod kuće

Trener Borca Milovan Rajevac pred dvomeč sa moldavskom Dačijom za B92 kaže da je dobro što će Čačani revanš utakmicu igrati kod kuće.

"U ovakvim duelima jako je bitno da drugi meč igrate kod kuće i to nam daje prednost pred duel sa moldavskim timom. Moldavski fudbal ne poznajem toliko. Videćemo da se upoznamo dobro do prvog duela. Pripreme počinjemo 3. jula. Imamo malo vremena do prve utakmice, ali drugi meč igramo 14 dana kasnije i nadam se da ćemo do revanša biti u punoj formi i da ćemo izboriti mesto u 2. kolu", izjavio je Rajevac.

Prošle sezone Rajevac je predvodio Vojvodinu u kvalifikacijama za Kup UEFA, ali je novosadski klub u 2. kolu tada naišao na Atletiko Madrid.

"Prvu smo igrali sa Hibernijansom sa Malte, da bi u drugom kolu naišli na Atletiko, koji nismo mogli da prođemo. U prvom krugu rivali su dosta lakši u odnosu na drugi, gde nas već očekuju ozbiljne ekipe, tako da, kada bi uspeli da prođemo prvi krug, to bi bio izuzetan uspeh", kaže trener Borca.

Posle odlične prošle sezone u Superligi, Borac će prvi put u klupskoj istoriji igrati evropske mečeve.

"Prošle godine smo imali iskusnu ekipu, ali videćemo ko će ostati, ko otići. Znamo da je Rendulić otišao u Grenobl, da je pitanje Jevtića da li će ostati u ekipi. Videćemo... Prošle sezone, 17-godišnji Lazović je skrenuo pažnju na sebe odličnim igrama, odigrao je mnogo utakmica. Nadam se da će se još neko od mlađih nametnuti jer sada imaju priliku da igraju na evropskoj sceni".

Prvi duel sa Dačijom za Borac će predstavljati otvaranje sezone. Okupljanje je zakazano za 3. jul u Čačku, gde će obaviti prvi deo priprema, dok će drugi najverovatnije biti na Zlatiboru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: