Srbija osvojila Svetsku ligu

Izvor: Nina Kolundžija

Nedelja, 22.06.2008.

18:42

Default images

Vaterpolisti Srbije odbranili su trofej u Svetskoj ligi pobedom u finalu nad selekcijom SAD 7:3 (1:1, 1:0, 2:2, 3:0). Dvostruki strelci za našu reprezentaciju bili su Vladimir Vujasinović i Vanja Udovičić, dok su po jedan gol postigli Aleksandar Šapić, Andrija Prlainović i Danilo Ikodinović. U borbi za treće mesto Australijanci su savladali tim Crne Gore.

''Bilo je jako teško, Amerikanci nisu imali šta da izgube, ali je i ovoga puta presudila naša velika želja i nesporni kvalitet'', rekao je reprezentativac Srbije Dejan Savić.

U prvoj četvrtini ekipe Srbije i SAD bile su izjednačene. Naš tim dolazi u vođstvo golom kapitena Vladimira Vujasinovića, a izjednačio je Rajan Bejli. U drugom delu igre postignut je samo jedan pogodak a strelac je ponovo bio Vujasinović.

Vaterpolisti SAD dolaze do novog izjednačenja u trećoj četvrtini golom Tonija Azeveda, ali Srbija je ponovo povela golom Vanje Udovičića. Lopta je ‘’žabicom’’ ispod ruke golmana otišla u mrežu. Do kraja četvrtine obe ekipe postigle su još po jedan pogodak.

U poslednjem delu igre ‘’plavi delfini’’ su u potpunosti slomili otpor protivnika. Golman Denis Šefik je potvrdio sjajnu formu na ovom turniru odbranivši dva peterca Amerikancima.

''Znao sam da neće da bude lako. Imamo još dosta prostora da napredujemo, a ovu pobedu posvećujem mom preminulom prijatelju Nemanji Petroviću'', rekao je Denis Šefik.

Srpski vaterpolisti završili su turnir u Đenovi bez ijednog poraza, a u subotu su u polufinalu deklasirali reprezentaciju Crne Gore.

Svetska liga bila je jedna od poslednjih provera pred početak Evropskog prvenstva u Malagi koje se igra od 4. do 13. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: