Peseiro trener Rapida iz Bukurešta

Izvor: Nina Kolundžija

Utorak, 03.06.2008.

20:18

Default images

Portugalac Žoze Peseiro je od utorka trener rumunskog fudbalskog kluba Rapid, a predstavljen je na konferenciji za štampu u Bukureštu. Peseiro je potpisao ugovor na dve godine sa klubom Rapid sa klauzulom da se može produžiti na još jednu fudbalsku sezonu. Prema nezvaničnim izvorima, ugovorom je predviđeno da će portugalski trener dobiti godišnje dva miliona evra.

Na konferenciji za štampu, Žoze Peseiro je izjavio da finansijski aspekat nije najznačajniji za njega i da ga je u prvom redu privuklo to što mu je Rapid predstavio projekat u kojem je jasno definisano da želi kompetitivan tim koji bi osvojio sve titule.

Žoze Peseiro je poznat kao trener timova Nacionala iz Madeire (1999-2003), Sportinga iz Lisabona (2004-2005) i Panatinaikosa iz Atini (2007-2008).

Glavni akcionar kluba Rapid Fahti Taher koji je nedavno preuzeo taj klub, nameravao je da angažuje rumunskog trenera Ladislaua Bolonia koji je u poslednje vreme trenirao Al Džaziru iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Vlasnik kluba, jordanski biznismen koji živi i posluje u Rumuniji, Fahti Taher je odustao od usluga Bolonia jer se predomišljao i odlagao potpisivanje ugovora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: