Deko želi da "spasi" sezonu na EP

Izvor: AK

Utorak, 03.06.2008.

13:39

Default images

Portugalski fudbalski reprezentativac Deko, posle loše sezone u Barseloni, izjavio je da se nada da će ovog meseca uspeti da se iskupi na Evropskom prvenstvu u Austriji i Švajcarskoj. Deko je bio jedan od ključnih igrača Portugala prošlih godina. Bio je u ekipi koja se plasirala u finale EP 2004. i dve godine kasnije u polufinale SP u Nemačkoj. Iako će pažnja javnosti biti usmerena na "zvezdu" Kristijana Ronalda, Deko će trpeti veliki pritisak i od njega će u velikoj meri zavisiti rezultat.

"Dobro je za reprezentaciju da ima talentovane mlade zvezde. To je i sadašnjost i budućnost", rekao je Deko.

Bez obzira na iskustvo, imao je lošu sezonu zbog problema sa povredama, a postigao je samo jedan gol u 28 mečeva.

"Nisam želeo da ostanem u Barseloni. Uvek sam govorio da želim da budeg gde ja hoću. Stvari su se ovde promenile", rekao je Deko koji ima ugovor sa španskim klubom do 2010. godine.

Portugalski reprezentativac tražio je od direktora Barselone da ga puste da ode, nagoveštavajući da bi želeo da igra u Engleskoj ili Italiji.

Brazilac Deko uzeo je portugalsko državljanstvo, a od marta 2003. odigrao je 52 utakmice za reprezentaciju.

Portugal je na EP u Grupi A sa Švajcarskom, Češkom i Turskom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: