Ferguson se povlači do 2011.

Izvor: AK

Utorak, 03.06.2008.

11:16

Default images

Menadžer šampiona Evrope i Engleske Mančester Junajteda Ser Aleks Ferguson izjavio je da će iz kluba otići najkasnije 2011. godine. Šezdesetšestogodišnji Škotlanđanin je naglasio da želja za trenerskim poslom kod njega nije umanjena ni posle dve titule Lige šampiona, ali je u intervjuu za "Skaj" rekao da ne postoji mogućnost da u Junajtedu ostane kao savetnik. "Ostaću još najviše tri godine. Moram da ispoštujem i svoju ženu, a ona nije fan fudbala, već samo Aleksa Fergusona", izjavio je Ferguson.

"Kada se budem povukao, neću učestvovati u rukovođenju klubom, to će biti posao novog menadžera. Verujem da će moj entuzijazam za sport nastaviti da postoji i kad pređem sedamdesetu, ali ne verujem da ću se baviti fudbalom. U svakom slučaju zaslužujem odmor. Nakon 21 sezone, ili uskoro 23, svakome bi trebala pauza", dodao je Škotlanđanin.

Ferguson je ponovio da u klubu želi da zadrži igrače kao što je Kristijano Ronaldo, i veruje da trenutna postavka Junajteda može da nastavi da dominira na evropskoj fudbalskoj sceni.

"Oduvek mi je prijalo da radim sa igračima koji su željni uspeha, i koji imaju talenat da uspeju. Ako tako posmatramo stvari, njihova želja je samo odraz moje želje za uspehom. Identifikujem se sa takvim igračima. Od svih koji su nizali uspehe sa nama prethodnih decenija, veoma mali broj mi je pravio probleme u smislu želje za napretkom, tako da mislim da nećemo imati problema ni sledeće godine. Mladi igrači kao što su Ronaldo, Runi i Nani će želeti da ponove svoje uspehe iz ove godine."

Slavni trener je takođe objasnio da je smekšao sa godinama i da više ne upražnjava svoje nadalako čuveno "vrištanje" na igrače kao nekada.

"Jednom mi je rečeno da nema ničeg lošeg u gubljenju kontrole, ako za to postoji dobar razlog. U mom slučaju, 70 ili 80 procenata mojeg vikanja imalo je dobar razlog iza sebe. Naravno da sam ponekad zažalio zbog svojih postupaka, ali najčešće sam to radio sa najboljom namerom, da ih "zadržim na zemlji". Ipak, dešavalo se i da sam govorio strašne stvari u svlačionici, ali ne ovih godina, već pre više od decenije. Sada sam pitom kao maca. Više ne lete šoljice za čaj po svlačionici na poluvremenu", zaključio je Ferguson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: