Italijani definitivno bez Kanavara

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 02.06.2008.

20:36

Default images

Kapiten italijanske fudbalske reprezentacije Fabio Kanavaro zbog povrede članka neće učestvovati na predstojećem Evropskom šampionatu, saopštila je italijanska fudbalska federacija.

Kanavaro se na prvom treningu "Azura" po dolasku u Austriju, sudario sa defanzivcem Juventusa Đorđom Kjelinijem i povredio zglob, pa je na nosilima iznet sa terena. Igrača koji je pre dve godine u Berlinu prvi podigao trofej svetskog šampiona zameniće obrambeni igrač Fjorentine Alesandro Gamberini.

Iz Fudbalskog saveza Italije prvobitno je saopšteno da će tek za nekoliko dana znati više o ozbiljnosti povrede, ali su iste večeri naknadno objavili da selektor Roberto Donadoni u Austriji i Švajcarskoj definitivno neće moći da računa na štopera Real Madrida.

Kanavaro je pravo sa terena prevezen u bolnicu u Beču, gde je utvrđena povreda ligamenata.

Italija će na Evropskom prvenstvu, koje se igra od 7. do 29. juna u Austriji i Švajcarskoj, igrati u Grupi C sa reprezentacijama Holandije, Rumunije i Francuske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: