Vujošević: ''Partizan je najbolji srpski brend''

Košarkaši Partizana osvojili su dva trofeja u ovoj sezoni, NLB ligu i Kup Radivoja Koraća, ostvarli su takođe veliki uspeh plasmanom u četvrtfinale Evrolige. U domaćem prvenstvu sve ide po planu i glavni su kandidati za sedmu uzastopnu titulu. Trener Duško Vujošević smatra da ne sme da dođe do opuštanja.

Izvor: ÈŽ

Ponedeljak, 28.04.2008.

20:38

Default images

''Što kaže kineska poslovica 'kad čovek krene na dug put pa mu fali još jedan korak, na pola je puta', tako da što pre moramo zaboraviti uspeha koje smo napravili do sada. Napraviti ih takvim da ne utiču na motivisanost, svežinu i glad za osvajanjem domaćeg šampionata''.

Iako se u medijima mnogo spekuliše o Pekovićevom statusu, Vujošević kaže da igrač sigurno ostaje u Partizanu do kraja sezone.

''Prelazak Pekovića u Panatinaikos je stvar veoma blizu realizacije, ali nije ništa bliža nego što je bila pred utakmicu sa Panatinaikosom govorim o eliminacionoj utakmici za ulazak u osam najboljih. Prema tome on nije otišao i do zadnjeg sekunda, do zadnje utakmice biće i sa glavom i fizički tu i sa jednom velikom željom da osvoji trofej koju deli sa svima nama ostalima.''
Najveći problem kluba je nemogućnost da da zadrži najbolje igrače u timu zbog loše finansijske situacije.

''Što se tiče toga što smo mi prisiljeni da svake godine prodajemo najbolje igrače ili igrače koji imaju najbolju situaciju na tržištu da bi opstali i isplatili deo dugovanja još od prošle sezone i da bi nešto i avansno trošili, to pokazuje i odnos koji ova država ima jako puno problema i koja jeste u tranziciji, ali koja ima u odnosu na sport, objektivno govoreći, posle ovoga što rade teniseri, najuspešniji srpski brend jeste Partizan i nekako se to ne prepoznaje. Sigurno je da tu ima nekog i pomaganja i bez toga ne bismo mogli da radimo. Radimo u teškim uslovima ali nekako uspevamo sa niskim budžetom, sa ljubavlju i prema igri i funkcionisanju kao familija i oni koji su u upravi kao da igraju sa ekipom. Ima pomaganja pojedinih sponzora ni blizu koliko je potrebno da se obezbedi jako mali budžet za ciljeve, za rezultate i takmičenja koja imamo.''

Vujošević smatra da su igrači ono najbolje što Partizan ima.

''Nije se podmladila ekipa cele sezone. Ona jeste mlada, ali je i dovoljno ozbiljna, dovoljno posvećena. Igrači su ono najbolje što Partizan ima. Oni izvršavaju zadatke ne zato što im je to posao već zato što shvataju da na taj način postaju vojska koja pobeđuje, a oni imaju potrebu da pobeđuju kroz treninge, utakmice sa emocijama i strašću što je osnovni uzrok naših rezultata.''

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: