EL: Partizan eliminisan na peterce

Izvor: B92

Sreda, 09.04.2008.

18:11

Default images

Vaterpolisti Partizana nisu uspeli da se plasiraju na završni turnir Evrolige, pošto su u revanš meču četvrtfinala u Zagrebu izgubili od domaće Mladosti, na peterce. Posle regularnog dela utakmice i produžetaka rezultat je bio 9:9 (0:1, 3:3, 3:3, 3:2, 0:0, 0:0). Istim rezultatom završen je i prvi meč u Beogradu.

Bez suspendovanog Filipa Filipovića, vaterpolisti šampiona Srbije odigrali su odličan meč u Zagrebu, ali nisu bili dovoljno skoncentrisani u izvođenju peteraca. Prva dva penala nisu iskoristili Prlainović i Gocić. Prlainovićev šut, golman domaćih odbio je u prečku, dok je Gocić pogodio stativu. Sa druge strane, precizni su bili Vrdoljak, Antonijević, Karač i Franković za konačnih 13:10.

Regularni deo meča završen je nerešeno 9:9, a u dodatna dva trominutna perioda nije bilo golova. "Crno-beli" su tokom celog meča bili u zaostatku, dugo su čekali na prvi pogodak, ali su uporno držali priključak. Mladost je vodila sa 2:0, pa 4:2, a u trećoj četvrtini hrvatski predstavnik poveo je sa 7:4, posle serije od 3:0. Ipak, Partizan je u poslednjoj deonici, koju je dobio sa 3:2, uspeo da stigne i taj zaostatak, a zatim još dva puta nadoknadi po gol prednosti domaćih i izbori produžetke, uz fantastičnu partiju golmana Branislava Mitrovića.

Ipak, više sreće i staloženosti u izvođenju peteraca imala je Mladost, pa je Partizan propustio priliku da se drugu godinu zaredom nađe među četiri najbolje ekipe u Evropi.

Mitrović, Nastran i Prlainović postigli su po 2 gola za Partizan, dok su najefikasniji kod domaćih bili Vrdoljak i Lončar, takođe sa po 2 pogotka.

Završni turnir Evrolige igraće se 9. i 10 maja u Barseloni. Pored Mladosti, u Kataloniji će igrati i dubrovački Jug, mađarski Vašaš i italijanski Pro Reko. Jug je izdržao u Atini protiv Olimpijakosa, pošto je posle pobede kod kuće sa 10:5, u revanšu poražen sa 12:8. Vašaš je takođe izgubio revanš, i to kod kuće od kotorskog Primorca, sa 7:6. U prvom meču bilo je 8:6 za tim iz Budimpešte. I konačno, Pro Reko je zabeležio drugi trijumf nad Posilipom, sa 12:8.

Bazen: Pored Save. Gledalaca: oko 2.000 Sudije: Anhel Moliner (Španija) i Jorgos Stavridis (Grčka)

Mladost: Pavić, Burić, Smit 1, Vrdoljak 2, Josip 1, Franković 1, Antonijević 1, Đogaš 1, Karač, Muslim, Buljubašić, Franičević, Lončar 2.

Partizan: Kuljača, Nastran 2, Radjen, Bejli 1, Aleksić 1, Keclović, Prlainović 2, Gocić 1, Avramović, Bašić, Ivošević, Stefan Mitrović 2, Branislav Mitrović.

Isključenja: Mladost 14 (6), Partizan 12 (7).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

160 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: