Real Madrid počeo da uzima kredite

Izvor: Nina Kolundžija

Sreda, 02.04.2008.

20:43

Default images

Najbogatiji fudbalski klub na svetu Real iz Madrida našao se u finansijskim poteškoćama, pa su čelnici tog tima morali da uzmu kredit od 30 miliona evra, javili su u sredu španski mediji. Niko iz Reala nije želeo da komentariše tu informaciju, uz obrazloženje da su svi članovi skupštine kluba u septembru dobili izveštaj o finansijskom poslovanju.

Ta pozajmica je prva koju je Real tražio od 2000. godine, kada je presednik kluba bio Lorenco Sans. Madridski klub je i pre toga, kada se na njegovom čelu nalazio Ramon Mendoza često podizao kredite zbog kojih je klub nekoliko puta bio u veoma teškoj situaciji.

Konsultantska kompanije "Diloj" je u februaru objavila studiju po kojoj je Real najbogatiji fudbalski klub na svetu sa profitom od 351 miliona evra u periodu od juna 2006. do juna 2007. godine.

Sadašnji predsednik Reala Ramon Kalderon je u julu 2006, kada je došao na tu funkciju, izjavio da se klub nalazi u dobroj finansijskoj situaciji.

Godinu dana kasnije, u junu 2007, Kalderon je rekao da je Real još uvek finansijski stabilan zahvaljujući prodaji ulaznica i suvenira, ugovorima o pravima televizijskih prenosa i uspešnom marketingu.

Međunarodni univerzitet u Barseloni objavio je, međutim, istraživanje po kojem je Real zbog odlaska Dejvida Bekama prošlog leta izgubio najmanje 35 miliona evra godišnjeg profita.

Čelnici Reala takođe su morali da isplate i obeštećenje prošlosezonskom treneru Fabiju Kapelu, koje prema nezvaničnom mišljenju, iznosi oko 13 miliona dolara. Madriđani su posle samo godinu dana raskinuli ugovor sa Kapelom.

Real Madrid trenutno zauzima prvu poziciju u španskom prvenstvu sa 65 bodova, šest više od Viljareala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: