Tipsarević u četvrtfinalu Majamija

Izvor: A G

Sreda, 02.04.2008.

00:44

Default images

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u četvrtfinale mastersa u Majamiju pošto je u četvrtom kolu savladao Rusa Mihaila Južnog sa 2:1, po setovima 3:6, 6:0, 6:3, u meču koji je trajao jedan sat i 57 minuta. Protivnik Tipsarevića u borbi za polufinale biće Nikolaj Davidenko, koji je sa 2:1 savladao Marija Ančića.

Janko je u Majamiju nastavio sa sjajnim izdanjima. Naš teniser izgubio je prvi set protiv Južnog i samim tim njegova pobeda još više dobija na značaju.

Prvi set Južni je dobio iskoristivši obe brejk lopte koje je imao u tom periodu. Sa druge strane, Tipsarević je od tri prilike za oduzimanje servisa protivniku iskoristio samo jednu, pa je Rus u nastavak ušao sa psihološkom prednošću.

Tipsarević se nalazi u sjajnoj formi što je potvrdio u drugom setu. Napravio je tri brejka i, nedozvolivši protivniku nijednu brejk priliku, dobio je drugi set sa maksimalnih 6:0.

Treći set počinje loše po Tipsarevića, pošto je Južni već u prvom gemu imao tri brejk lopte. Janko ih, ipak, nije popustio, spasao je sve tri, a potpom je i oduzeo servis Rusu u četvrtom gemu za 3:1. Naš teniser je do kraja odigrao izuzetno smireno i osvojio je svoja tri servis gema za veliku pobedu.

Turnir u Majamiju igra se za nagradni fond od tri miliona i 770 hiljada dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

96 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: