Šarapova ne igra u Fed kupu

Izvor: B92

Utorak, 01.04.2008.

18:54

Default images

Šampionka Otvorenog prvenstva Australije Marija Šarapova, odlukom selektora Rusije, neće igrati za svoj nacionalni tim na meču sa SAD u polufinalu Kupa federacija. Šarapovu će, na meču koji će se 26. i 27. aprila igrati u Moskvi, zameniti četvrta teniserka sveta Svetlana Kuznjecova. "Sa Kuznjecovom i Šarapovom smo dogovorili da jedna od njih igra protiv Izraela, a druga na meču sa SAD", rekao je selektor Rusije Šamil Tarpiščev.

Šarapova je u februaru na meču sa Izraelom u Tel Avivu prvi put nastupila u Fed kupu.

"Sada je red na Kuznjecovu. Morali smo da napravimo kompromis, pošto su i Šarapova i Kuznjecova veoma zauzete. One moraju da usklađuju Fed kup sa nastupima na WTA turnirima, što nije lako, jer se ove godine obe nadaju prvom mestu na WTA listi", kazao je Tarpiščev.

Rusiju će predstavljati i Ana Čakvetadze, Dinara Safina, Vera Zvonareva i Elena Vesnina, a naknadno bi mesto u timu mogla da zauzme i Elena Dementijeva.

Reprezentacija Rusije ove godine brani titulu prvaka Fed kupa, koji je u poslednjih pet godina osvajala čak četiri puta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: