Partizan na revanš kreće 'od nule'

Izvor: B92

Sreda, 26.03.2008.

19:55

Default images

Vaterpolisti beogradskog Partizan Rajfajzena igrali su nerešeno, 9:9 (2:2, 2:3, 3:3, 2:1), u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige sa ekipom Mladosti iz Zagreba. 'Crno-beli' su u duel sa ekipom iz Hrvatske ušli kao favoriti ali su se, posebno u drugoj polovini meča, mučili i gubili i sa tri gola razlike. U finišu su imali nekoliko prilika da ostvare povoljniji rezultat pred revanš koji se za četrnaest dana igra u Zagrebu, ali nisu bili uspešni.

Četiri pogotka za Partizan postigao je Filip Filipović, dva Pijetlović, po jedan Nastran, Gocić i Stefan Mitrović. Strelci za Mladost bili su Đogaš i Franičević po dva puta, Vrdoljak, Franković, Antonijević, Muslim i Buljubašić.

Od prvog minuta videlo se sa će se vaterpolisti prvaka Srbije mučiti sa gostima iz Zagreba, inače ekipom sa kojom povremeno zajedno treniraju. Mladost je rano povela sa 2:0, a posle prvog izjednačenja gosti su stekli novu prednost, 3:2.

Partizan je stigao do vođstva od 4:3, usledila su dva gola gostiju, a onda period veoma loše igre 'crno-belih' posle kojeg je ekipa Mladosti imala i najveću prednost na utakmici, 7:4.

U finišu treće trećine Partizan je pojačao ritam, stigao do izjednačenja ali nije uspeo da stekne prednost. I u poslednju četvrtinu ušlo se sa vođstvom gostiju ali je u poslednjih osam minuta bilo 2:1 za Beograđane za konačnih 9:9. 'Crno-beli' su imali 9:8 ali će u Zagrebu krenuti 'od nule'. Poslednju priliku imali su gosti, 15 sekundi pre kraja.
Beta
"Svako ko je očekivao da ćemo mi 'pregaziti' Mladost ovde ne poznaje vaterpolo. Ovo je četvrtfinale Evrolige i tu nema lakih utakmica. Međutim, ja nikada nisam izgubio utakmicu od Hrvata i zbgo toga sam uveren da će Partizan uspeti da prođe na završni turnir," rekao je kapiten Partizana Nikola Kuljača.

Kuljača je prokomentarisao i jaku odbranu Zagrepčana.

"Ovo (Ozren Bonačić) je novi trener Mladosti koji je poznat po takvoj strategiji ali najveći problem je što mi ne možemo da otvorimo meč sa 2:0 za njih pa da onda jurimo rezultat. pored svega,nismo odigrali loše, ponavljam, nadam se prolasku," rekao je golman Partizana.

Svi dueli četvrtfinala igraju se u utorak. Jug je u Dubrovniku savladao Olimpijakos sa 10:5, Vašaš je na gostovanju u Kotoru bio uspešniji od Primorca, 8:6, a kasnije se sastaju Pro Reko i Posilipo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

117 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: