Jorović potpisao za Lajonse

Izvor: B92, Beta

Utorak, 25.03.2008.

19:13

Default images

Bivši košarkaški reprezentativac Branko Jorović potpisao je ugovor sa Lajonsima iz Vršca do kraja sezone. Jorović je na konferenciji za novinare rekao da je za njim težak period oporavka od povrede i dugog neigranja, ali da očekuje da će se "brzo vratiti na staze kojima je išao pre dve godine".

"Spreman sam da se vratim u punom svetlu. Brzo smo se dogovorili oko uslova, moja odluka je čisto sportske prirode. Sa trenerom Dejanom Mijatovićem radio sam pre nekoliko godina, a poznajem i mnogo igrača i mislim da ću se brzo prilagoditi ekipi", rekao je Jorović.

Direktor Lajonsa Ivan Grujin rekao je da je Jorović možda i najzvučnije ime u dosadašnjoj istoriji tog vršačkog kluba i da je došao u pravi čas kako bi im omogućio ravnopravniji odnos sa klubovima iz NLB lige u predstojećoj Superligi.

"Peto mesto nam nije imperativ, želimo samo da pružimo što bolju igru. Pokazali smo da smo u Svislajon ligi bez premca i nećemo se obrukati ni u Superligi. Uskoro ćemo dovesti još jedno pojačanje", najavio je Grujin.

Jorović se igrački afirmisao u FMP-u, u kome je i stekao status reprezentativca za Svetsko prvenstvo 2006. godine u Japanu.

Na pripremama za to takmičenje je teško povredio ledja, zbog čega mu je propao ugovor sa španskom Đironom.

Jorović, koji igra beka šutera i nisko krilo, potpisao je potom ugovor sa Crvenom zvezdom, za koju nije odigrao nijedan meč. Oporavak od povrede trajao je godinu dana, ali su se igrač i beogradski klub rastali pre nego što je odigrao ijednu utakmicu za tim.

Posle neuspelih pregovora sa Hemofarmom, otišao je u grčku Olimpiju, da bi se sada vratio u Srbiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: