Rapid dobio novog vlasnika

Izvor: Nina Kolundžija

Utorak, 25.03.2008.

17:11

Default images

Jordanski bogataš Fathi Taher kupio je rumunski fudbalski klub Rapid iz Bukurešta, prenela je u utorak rumunska televizija. Taker, koji već nekoliko godina posluje u Rumuniji i čija je imovina procenjena na 350 miliona dolara, kupio je 80 odsto akcija od dosadašnjeg vlasnika Đorđa Koposa. Kopos i Taher su bliski prijatelji, a o prodaji Rapida pričalo se već neko vreme, ali su obojica do sada negirali tu akciju, koja je zaključena u petak, ali je tek u utorak potvrđena.

Kopos je 16 godina bio vlasnik Rapida. On je kazao da je "sentimentalan" i da mu je bilo teško da se rastane od kluba koji mnogo voli, i da je zbog toga toliko odlagao završenje posla.

Kopos nije, međutim, objasnio zašto prodaje Rapid, ali mediji prenose da namerava da uloži novac u gradnju novog hotela u mreži, koju već poseduje. Imovina Đordja Koposa je procenjena na 700 miliona dolara.

Novi vlasnik izjavio je da će za predsednika kluba postaviti mladog uspešnog menadžera Konstantina Tomu, koji je predsednik administrativnog odbora kompanije za osiguranje Omniasig.

Taher je rekao i da će dodati jednog velikog trenera, pošto je prošle nedelje trener Rapida Mirčea Rednik podneo ostavku zbog loših rezultata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: