Direktor LEN:Čavić prekršio pravila

Izvor: B92

Petak, 21.03.2008.

16:41

Default images

Direktor Evropske plivačke federacije (LEN) Laslo Sakadati izjavio je da je odluka o suspenziji Milorada Čavića sa Evropskog prvenstva u Ajdhovenu doneta jer je srpski predstavnik prekršio pravilnik te organizacije koji zabranjuje bilo kakve političke aktivnosti na takmičenjima po okriljem LEN-a. Sakadati je u izjavi za beogradske medije naveo da je odluka o suspenziji Čavića konačna i da na nju nema pravo žalbe.

"Disciplinska komisija je zbog žalbe, koju je, koliko je meni poznato, podneo organizacioni komitet Evropskog prvenstva, hitno zasedala i odluku o suspenziji donela posle saslušanja plivača. Zaključeno je da je nošenje majice politička akcija i povreda pravila", naveo je Sakadati.

Direktor LEN-a je kazao da je Čavić pravila prekršio zato što je prilikom primanja zlatne medalje za pobedu u disciplini 50 metara delfin nosio majicu sa natpisom "Kosovo je Srbija".

Sakadati je rekao i da Čavićevu majicu niko u LEN-u nije primetio pre dodele medalja, iako je srpski plivač nju nosio i u kvalifikacijama.

"Menadžeri srpskog saveza imali su dovoljno vremena da Čavića upozore da tu majicu ne nosi na ceremoniji dodele medalja, kada je njegov čin dobio veliki publicitet", rekao je.

Sakadati nije mogao da odgovori na pitanje da li bi neki takmičar bio suspendovan da je nosio majicu "Sloboda za Tibet".

"To je potpuno drugo pitanje i ne mogu direktno na njega da odgovorim. To je pitanje za disciplinsku komisiju, koja bi razmatrala bilo kakvu žalbu. Naša pravila jasno govore da ne sme biti nikakve političke propagande na takmičenjima i moramo da se striktno pridržavamo te prakse", ocenio je Sakadati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: