EP: Milorad Čavić suspendovan!

Izvor: ÈŽ

Petak, 21.03.2008.

09:59

Default images

Srpski plivač Milorad Čavić suspendovan je sa Evropskog prvenstva u Ajndhovenu zbog nošenja majice sa natpisom "Kosovo je Srbija" na ceremoniji dodele medalja. Disciplinska komisija LEN odlučila je da je majica koju je nosio šampion na 50 metara delfin i novi evropski rekorder "sadržala političku poruku" što je kršenje pravila te organizacije.

"Odlučili smo da suspendujemo gospodina Milorada Čavića sa prvenstva", piše u saopštenju disciplinske komosije.

Srpska plivačka organizacija kažnjena je sa sedam hiljada evra.

Čavić je trebalo da nastupi na 100 metara slobodno i 100 metara delfin. Iako neće imati pravo nastupa, odlučeno je da mu zlatna medalja neće biti oduzeta.

"LEN je odlučila da me suspenduje do kraja šampionata i da novčano kazni našu federaciju. Desilo se suprotno od onoga šsto sam očekivao i žao mi je što neću biti u prilici da uradim nešto veliko u trci na 100 metara leptir", naveo je Čavić na svom sajtu.

Višestruki evropski šampion i rekorder dodao je da će se sada usredsrediti na pripreme za Olimpijske igre.

"Sada ovo moram da zaboravim i da se usredsredim na planove za naredno veliko takmičenje. Uradiću sve da se što bolje pripremim za Olimpijske igre u Pekingu. Zahvaljujem svima na podršci koju su mi pružili", rekao je Čavić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

566 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: