Ozren Bonačić preuzeo Mladost

Izvor: B92

Četvrtak, 20.03.2008.

16:12

Default images

Nekadašnji vaterpolo reprezentativac Jugoslavije Ozren Bonačić imenovan je za trenera zagrebačke Mladosti, protivnika srpskog šampiona Partizana u četvrtfinalu Lige šampiona. Uprava trofejnog zagrebačkog kluba odlučila je, posle poraza od Šibenika, u prvoj utakmici polufinala "plej ofa" hrvatskog prvenstva, da smeni Milorada Damjanića i ekipu poveri Bonačiću, koji je u protekle tri decenije nekoliko puta bio trener Mladosti.

Vaterpoliste Mladosti u sledeće dve nedelje čekaju velika iskušenja u Ligi šampiona i domaćem prvenstvu.

U najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju Mladost, koja je sedam puta osvajala titulu prvaka Evrope, 26. marta u Beogradu i 8. aprila u Zagrebu sa srpskim šampionom Partizanom nadmetaće se za plasman na "fajnal for" Lige šampiona.

U bogatoj igračkoj karijeri Bonačić je 96 puta igrao za reprezentaciju Jugoslavije, sa kojom je na Olimpijadi u Meksiku 1968. osvojio zlatnu medalju.

U riznici trofeja ima još jedno olimpijsko srebro i četiri bronzana odličja osvojena na šampionatima sveta i Evrope.

Osim zagrebačkog kluba, Bonačić je sa dosta uspeha trenirao i riječko Primorje, slovenački Triglav iz Kranja, italijansku Brešu i zagrebački Medveščak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: