Partizan trijumfalno do 1/4-finala

Izvor: B92

Subota, 15.03.2008.

20:18

Default images

Vaterpolisti Partizana pobedili su na gostovanju špansku Barselonetu sa 10:6 (2:0, 3:2, 2:1, 3:3) u šestom kolu Grupe D Evrolige. "Crno-beli" beli su još u prošlom kolu osigurali prvo mesto u grupi, a takmičenje su završili sa 15 bodova, zabeleživši pet trijumfa.

Iako večerašnji duel protiv Barselonete za "crno-bele" nije imao rezultatskog značaja, pošto su lidersku poziciju u grupi obezbedili još u prošlom kolu, trener Dejan Udovičić tražio je da se igra punom snagom. To je i razumljivo, jer Partizan u prvenstvu Srbije utakmice dobija sa manje od pola snage, pa svaki duel protiv koliko - toliko ravnopravnog protivnika mora maksimalno da se iskoristi da bi se ekipa što bolje pripremila za završnicu Evrolige. Šampion Srbije krenuo je zbog toga veoma agresivno, pogotovo u odbrani, pa su domaćini u prvoj četvrtvrtini retko dolazili u priliku da upute šut ka golu Nikole Kuljače.

Vođstvo Partizana stečeno u prvom delu igre Barseloneta ni u jednom trenutku nije ozbiljnije uspela da ugrozi, a španski tim je izvukao podnošljiv poraz zahvaljujući manjem opuštanju "crno-belih" i poslednjoj četvrtini, kada je pobeda bila obezbeđena.

Barseloneta - Partizan 6:10

Barseloneta: V. Garsija, Kušmen, Lozano, Trbojević, Minguel 3, Pikas, Roka, Peres, Valjes, Fernandes 1, Ernandes 1, H. Garsija 1, Fandos.
Partizan: Kuljača, Nastran, Radjen, Bejli 1, Aleksić 2, D. Pijetlović 1, Prlainović, Gocić, Avramović 3, Filipović 2, Ivošević 1, Mitrović, G. Pijetlović.

Italijanski Posilipo je u drugoj utakmici grupe pobedio Brešu, sa 10:8 i osvajanjem drugog mesta obezbedio plasman među osam najboljih timova u Evropi.

Prvak Srbije će u četvrtfinalu igrati sa jednom od drugoplasiranih ekipa iz ostale tri grupe, dubrovačkim Jugom, Primorcem iz Kotora ili zagrebačkom Mladosti.

Žreb za četvrtfinale biće održan u utorak u Rimu.

Grupa A:

Olimpijakos (Grčka) - Sintez Kazanj (Rusija) 10:9
Mladost Zagreb (Hrvatska) - Jadran Herceg Novi (Crna Gora) 8:9

Olimpijakos 13, Mladost 12, Sintez 7, Jadran 3

Grupa B:

Pro Reko (Italija) - Marsej (Francuska) 16:6
Spartak Volgograd (Rusija) - Primorac Kotor (Crna Gora) 6:6

Pro Reko 15, Primorac 10, Spartak 7, Marsej 3

Grupa C:

Jug Dubrovnik (Hrvatska) - Etnikos Pirej (Grčka) 12:8
Honved Budimpešta (Mađarska) - Vašaš Budimpešt (Mađarska) 5:6

Vašaš 13, Jug 12, Honved 10, Etnikos 0

Grupa D:

Leonesa Breša (Italija) - Posilipo (Italija) 8:10
Barseloneta (Španija) - Partizan Beograd (Srbija) 6:10

Partizan 15, Posilipo 10, Breša (Italija) 6, Barseloneta (Španija) 4

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: