Kežman za B92: "Protiv Čelsija možemo samo da dobijemo"

Napadač Fenerbahčea Mateja Kežman postigao je sa turskom ekipom nešto što do sada nije ni jedan klub iz te zemlje. Pobedom nad Seviljom, turski šampion stigao je do 8 najboljih u Ligi šampiona, gde ih čeka bivši klub srpskog napadača - Čelsi. Nekadašnji reprezentativac naše zemlje koji trenutno igra u velikoj formi za B92 govori o velikom uspehu turskog tima, velikom iskušenju koje donose utakmice sa Čelsijem, istanbulskim danima posle "trilera" u Sevilji...

Izvor: Igor Vujièin

Petak, 14.03.2008.

15:20

Default images

Iako je bilo jasno da u ovoj fazi takmičenja nema ni lakih, ni "laganih" protivnika, , Čelsi je bio druga želja, Mateje Kežmana. Srpski napadač nema nikakvih razloga da bilo šta i kome dokazuje, a ekipa nema nikakav pritisak pred dve utakmice u četvrtfinalu:

" Ovo je za nas i dalje jedan veliki san, kao i za ljude u Tuskoj. Realno, pobeda nad Seviljom nije bila očekivana u javnosti, osim kod nas igrača, jer smo mi bili svesni da imamo kvalitet. Imamo i kontinuitet, trener Ziko odlično vodi tim, stigao nam je Roberto Karlos... Iako smo iznenadjenje za Evropi, sebe nismo iznenadili ovim uspehom. Ulazimo potpuno rasterećeni u nastavk takmičenja.Meni je drago što smo dobili Čelsi za protivnika, jer to nije onaj isti tim sa Murinjom na čelu. Sa Grantom njima dosta toga nedostaje, nemaju atmosferu, u ekipi nije sve kako treba, i tu tražimo našu šansu za iznenadjenje. Moja prva želja bio je Šalke, a zatim i Čelsi, ne zato što nešto moram da dokazujem nekome nešto tamo. Biće mi drago da opet zaigra, na "Stamford Bridžu" jer sam tamo ostavio dobar utisak, imao sam korektne odnose sa navijačima i uopšte proveo godinu na koju sam jako ponosan. Možemo da igramo sa njima"

Fenerbahče je već ostvario istorijski uspeh, ali su Turci poznati kao veliki fanatici, često i zarobljeni izmedju realnosti i želja. Medjutim, prema rečima Kežmana, koji je trenutno u velikoj formi, sav pritisak je ipak na igračima Avrama Granta, i samom menadžeru koji odlazi ako ne donese jednu titulu u London
" Mi pritisak nemamo. Drugo, jesmo mi turska ekipa, ali sa mnogo inostranih, odličnmih igrača. Mi ponekada u postavi imamo dva ili tri turska igrača. Ako ga i ima, mi taj pritisak ne osećamo, jer nismo u kontaktu sa ljudima kao i oni, imamo dosta južnoameričkih fudbalera koji igraju sjajno. Ne zavisi sve samo od Čelsija...Ovo je četvrtfinale, dakle faza u kojoj počinje svojevrsni rulet. Jedna utakmica, 90 minuta loš dan ekipe, može mnogo toga da odluči... Dobili smo ekipu sa kojom možemo da se nadigravamo, njima prepuštamo ulogu favorita i to nam odgovora. Igraćemo rasterećeni, sa uživanjem i iz toga možemo do iznenadjenja.

Sa četiri engelska tima medju 8 najboljih, bilo je gotovo izvesno da će doći i do jednog "sudara" premijerligaša. Sastaće se Arsenal i Liverpul i to je derbi ove faze, ujedno i dvomeč dve ekipe koje imaju potpuno različite stilove:

" Po meni sve prave ekipe su stigle do ove runde takmičenja. Prednost posle žreba dajem Mančesteru, Barseloni, dok nas u duelu Arsenala i Liverpula očekuju velike utakmice. Liverpul igra možda i najtvrdji najkompaktniji fudbal u Evropi. Znaju da odigraju na rezultat, zato im i leže ove evropske utakmice. Arsenal kao predstavnik potpuno druge škole fudbala, mladi i sa blistavom igrom. Ipak, tu malu prednost dajem Arsenalu...
Nije lako biti napadač i to stranac u zemlji u kojoj se ulažu ogromne svote novca na fudbal, i u kojoj su navijači "zapaljivi". Tokom prethodnih nedelja Mateja Kežman igra u velikoj formi u nacionalnom šampionatu, utisak je još više popravio hladnokrvno izveden penal u Sevilji... Ipak, koliko-toliko, može da se prošeta ulicama Istanbula

" Sada smo u jednoj fazi kada svi uživamo.Posebno u Ligi šampiona. Ne šetamo puno ulicama, jer u istanbulu stvarno to nije lako izvesti, posebno u ovim danima.Posebno zbog tog pritiska, privrženosti, pa i opsesije navijača. Medjutim, treba i to nekada učiniti, zadovoljiti i njih, da se napravi neka slika, da se podeli neki autogram. Praktikujem da izadjem iz kuće koliko god je to moguće da i njima posvetim malo pažnje. S druge strane, ta neka preterana kretnja nije dozvoljena i moguća u ovom trenutku. Svi smo sada skoncentrisani na odmor i naredne utakmice i čekamo velike utakmice koje su pred nama..." rekao je Kežman za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: