Butorović od petka na slobodi?

Izvor: B92

Sreda, 27.02.2008.

12:56

Default images

Odluku da li će bivši predsednik Fudbalskog kluba "Vojvodina" Ratko Butorović i još četvorica optuženih za nameštanje rezultata utakmica, ostati u pritvoru ili će moći da se brane sa slobode doneće Vanraspravno veće Okružnog suda u Novom Sadu u petak, rekla je danas Tanjugu portparol Sofija Samardžija.

U petak ističe rok od 30 dana pritvora koji je odredila istražni sudija Ankica Kurjački, kako Butorović, direktor Sportskog centra "Vujadin Boškov" u Veterniku Milan Čabrić i fudbalske sudije Mihajlo Jeknić, Borislav Kašanski i Goran Kovačić, ne bi mogli da utiču na svedoke.

U medjuvremenu je saslušan veći broj svedoka, a prema rečima Samardžije, nije u sudskoj praksi da se saopštavaju njihova imena.

"Ukoliko Vanraspravno veće odluči da se osumnjičeni brane sa slobode, odmah će biti pušteni, mada će saopštenje biti napisano tek naknadno, najverovatnije u ponedeljak. U suprotnom, moguće je produženje pritvora, ali najviše za još 60 dana", dodala je Samardžija.

Butorović je osumnjičen da je potplatio fudbalskog sudiju Jeknića i time omogući da Vojvodina, u meču u Lučanima protiv Mladosti decembra prošle godine, osvoji sva tri boda.

Tokom saslušanja glavni fudbalski sudija na toj utakmici Jeknić je priznao da je od Butorovića dobio 3.000 evra, ali su obojica tvrdili da se radi o pozajmici namenjenoj lečenju jednog sudijinog rodjaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Podeli: